El TSJC ordena que l'autor del crim d'Alfarràs compleixi la condemna al mòdul psiquiàtric d'una presó

El tribunal ha desestimat el recurs de la defensa que demanava l'ingrés de l'home en un psiquiàtric ordinari

Redacció
07 de juny del 2019
Actualitzat a les 17:35h
Imatge de l'acusat durant el judici
Imatge de l'acusat durant el judici | ACN
El TSJC ha ordenat que l'autor del crim d'Alfarràs (Segrià) compleixi la condemna a la presó, en un mòdul psiquiàtric i dona així la raó a l'Audiència de Lleida, que ja es va pronunciar en aquest sentit. Desestima doncs el recurs presentat pel seu advocat, Carles López, que demanava que l'home ingressés en un centre psiquiàtric ordinari, on es troba actualment fins que la sentència no sigui ferma.

Previsiblement, López la recorrerà al Tribunal Suprem. Tot i considerar-lo l'autor del crim, en què un home va morir apunyalat i la seva filla va quedar greument ferida, l'Audiència el va absoldre dels delictes d'homicidi i de temptativa d'homicidi en aplicar-li l'eximent completa d'anomalia psíquica. Li va imposar, però, un màxim de 19 anys d'internament en un centre psiquiàtric penitenciari, revisables pel tribunal.

El seu advocat, Carles López, va recórrer aquesta decisió i el 6 de maig va defensar en una vista al TSJC que l'home no hauria de ser a la presó sinó en un psiquiàtric i que l'internament hauria de ser d'un màxim de 12 anys. La fiscalia i l'acusació particular defensaven que l'internament sigui en un centre psiquiàtric penitenciari i que es mantinguin els 19 anys establerts, tal com va establir l'Audiència, una sentència que ara ha ratificat el TSJC.