Josep Maria Pou, premi Jordi Dauder: «És un cop d'emoció»

La Mostra de Cinema Llatinoamericà arrenca a Lleida amb la pel·lícula argentina "Camino sinuoso"

Redacció
07 de juny del 2019
Actualitzat a la 13:10h
Josep Maria Pou ha rebut el premi Jordi Dauder
Josep Maria Pou ha rebut el premi Jordi Dauder | ACN
L'actor Josep Maria Pou ha rebut "emocionat" el premi Jordi Dauder a la Creativitat en el cinema català en la inauguració de la 25a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que s'ha fet aquest dijous al vespre a la Llotja de Lleida.

Per Pou, els premis són "un petó de la gent que t'estima" i reconeix que el premi Jordi Dauder li toca especialment la "fibra sensible". "És un cop d'emoció", ha afegit, abans de recordar que la primera pel·lícula que va compartir amb el desaparegut Jordi Dauder va ser "Amic Amat", dirigida el 1998 per Ventura Pons. "Va ser i serà la millor pel·lícula que he fet mai i el Jordi Dauder va ser molt generós", ja que havien de gravar la primera escena, ha recordat.

Pou ha reconegut que, després de 50 anys dalt dels escenaris, té ganes de "no fer res" però que és un home "de voluntat dèbil" i no sap "dir que no". Per Pou, els 36 d'actor l'han servit per dirigir. Ara, amb la direcció del Teatre Romea, reconeix estar "content" d'haver fet aquest pas, tot i suposar-li moltes més responsabilitats.

Amb el premi a Josep Maria Pou, la Mostra vol reconèixer la dilatada trajectòria de l'actor i director en els camps dels teatre, cinema i de la televisió. La Mostra va instaurar el 2011 el Premi Jordi Dauder, que porta el nom del desaparegut actor i fidel col·laborador del certamen.