Quins són els regidors més vells i més joves de la Paeria?

La mesa d'edat serà la responsable de gestionar el ple d'investidura

07 de juny del 2019
Actualitzat a les 10:56h
Imatge de la Paeria amb un sobre de les eleccions
Imatge de la Paeria amb un sobre de les eleccions | Àlvar Llobet
La nova Paeria es posarà en marxa el proper dissabte 15 de juny. El plenari que serà dirigit per Miquel Pueyo comptarà amb nombroses cares noves, entre les quals destaquen tots els membres d'ERC i del PP, que s'estrenaran a l'Ajuntament de Lleida. Per configurar el ple, la normativa indica que pertoca la gestió de la sessió a dos regidors, en concret els que tenen més i menys edat.

En aquest inici de legislatura aquest honor pertocarà a Elena Ferré, del Comú de Lleida, que té 26 anys, i al mateix Pueyo, líder d'ERC de 61 anys. Es dona la paradoxa que serà el mateix Pueyo el que obrirà la sessió i el que dirigirà la votació i el recompte posterior, en el qual sortirà ell mateix escollit com a nou Paer en cap de la ciutat. 

Ignasi Amor, d'ERC, també és un dels joves que s'estrenen al plenari i compta amb dos anys més que Ferré. A l'altra banda, l'edil Paco Cerdà, de Junts per Lleida, és un dels grans veterans del consistori; té 59 anys.

Per la seva banda, el grup municipal que té el president més jove és el del PP; Xavi Palau compta amb 33 anys. Junts per Lleida és liderat també per un edil jove, però ja amb experiència en l'esgrima política; Toni Postius té 35 anys. A part de Pueyo, el líder de partit de més edat és Fèlix Larrosa, del PSC, que té 54 anys. En aquesta darrera legislatura, el regidor més vell va ser Xavier Rodamilans, el socialista que ha renunciat a formar part del nou plenari.