Larrosa marca una línia vermella a JxCat i diu que serà «contundent» si Postius entra al govern de Pueyo

L'alcalde en funcions assegura que només el 42% de l'electorat ho va fer per ERC, Junts per Catalunya, la Crida i Primàries

Fèlix Larrosa, alcalde de Lleida
Fèlix Larrosa, alcalde de Lleida | ACN
À.Ll / ACN
06 de juny del 2019
Actualitzat a les 10:30h
L'alcalde en funcions de Lleida, Fèlix Larrosa, ha ofert a ERC el suport dels set regidors del PSC per tirar endavant, amb acords puntuals i des de fora del govern, "grans projectes de ciutat" però ha dit que aquest "xec" està condicionat al fet que Junts per Catalunya Lleida no formi part del govern municipal.

L'alcalde en funcions ha estès així la mà als republicans i ha expressat la seva aposta perquè ERC acabi governant en solitari o, en tot cas, amb el Comú de Lleida. "No podem donar suport a JxCat ni a Postius" i en cas que acabin formant part del govern de la Paeria el PSC ja ha dit que "farà una oposició contundent". 

Fèlix Larrosa ha remarcat que el 26-M un 56% dels lleidatans van votar per "un govern de progrés" (sumant els vots del PSC, ERC i Comú), mentre "només un 42% ho va fer per forces independentistes" (ERC, JxCat i Crida). En aquest sentit, l'alcalde en funcions ha advertit Pueyo que "governar amb forces independentistes és anar en contra de més de la meitat de la població". "Cal fer un exercici de governar per a tothom sigui independentista o no", ha sentenciat Larrosa. 

En tot cas, l'alcalde en funcions ha deixat clar que sigui quin sigui el nou govern de l'Ajuntament de Lleida aquest "haurà de comptar amb el PSC per a tot: per a grans projectes, per prendre decisions al voltant de la planificació urbanística i per les interlocucions amb el govern de Madrid", entre altres aspectes, tenint en compte que la formació compta amb set regidors, els mateixos que ERC. "El PSC és decidiu perquè ocupa l'espai central de la política lleidatana", ha dit Larrosa. 

Malgrat l'oferta socialista, Jordina Freixanet ha explicat ERC, JxCat i el Comú de Lleida continuen treballant "per trobar punts de trobada en els programes electorals" amb l'objectiu "d'intentar arribar a un acord per a un govern el més sòlid possible". En aquest sentit, ha dit que "estarem en disposició d'anunciar alguna cosa la setmana vinent". Pel que fa al cartipàs municipal, ha exposat que la voluntat és "poder fer un document el més àgil possible amb un període transitori perquè el puguem aprovar com més aviat millor".