Un alt càrrec de la Guàrdia Urbana de Lleida treballa de cambrer quan no està de servei

L'agent, que és militant del PSC, no pot exercir en aquesta feina atès que la policia local té delimitades les funcions extra

04 de juny del 2019
Actualitzat a les 18:12h
El cap de la unitat de la policia administrativa de Lleida, A.M, es treu un sobresou en una altra feina. Segons ha pogut saber NacióLleida, el policia porta anys treballant al restaurant Palermo de la ciutat fent de cambrer en banquets, una tasca en la que ha estat vist i fotografiat en diverses ocasions. De fet, la doble feina d'aquest caporal és coneguda dins del cos de la Guàrdia Urbana de Lleida i fins i tot el mateix restaurant ha publicat fotografies en el qual es veu l'agent amb els seus companys.

Els policies de la ciutat tenen dedicació exclusiva i el reconeixement per dedicar-se a altres tasques com la docència, les activitats artístiques i la gestió del patrimoni personal, i han de complimentar els tràmits per a poder-les desenvolupar. En aquest context, la feina extra del caporal no seria acceptada pels responsables del departament policial del consistori atès que ser empleat en banquets com a cambrer no entra dins les possibilitats contemplades per treballar al marge de la tasca policial. 

El cap de la policia administrativa (al centre de la fotografia amb un tovalló blanc a la mà i ulleres) no és nascut a Lleida, però treballa a la ciutat des de fa aproximadament uns quinze anys després d'haver passat per dos altres ajuntaments catalans, on va exercir càrrecs de responsabilitat durant etapes de govern del PSC. L'agent fa anys que és militant del partit socialista, on ha tingut responsabilitats en la sectorial de seguretat. 

Des de la Guàrdia Urbana de Lleida s'assegura a aquest diari que no tenen coneixement que l'agent tingui una altra tasca al marge de la que desenvolupa a la Paeria.
 

El policia al costat de la regidora de Ciutadans Foto: Paeria Lleida