El pare de Nadia sortirà de presó després de 2,5 anys en preventiva

Fernando Blanco ha complert amb el màxim legal | La sentència no és ferma i s'ha de tornar a redactar

Imatge del pare de Nadia
Imatge del pare de Nadia | ACN
04 de juny del 2019
Actualitzat a les 9:12h
Fernando Blanco, condemnat per enriquir-se a costa de la malaltia de la seva filla Nadia, sortirà aquest dimarts de la presó després d'haver estat 2,5 anys entre reixes, el màxim que marca el Codi Penal per a la reclusió preventiva.

Blanco ha estat condemnat a cinc anys per l'Audiència de Lleida per un delicte d'estafa agreujada, i a l'haver complert la meitat de la pena pot sortir en llibertat. En aquest sentit, a Blanco no se'l pot retenir a la presó atès que ja no es poden demanar més pròrrogues i la sentència encara no és ferma, per la qual cosa es té en compte la situació del pres en situació de presó preventiva. 

Part de la sentència s'ha de tornar a redactar

A més, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat repetir, de forma parcial, la redacció de la sentència, que també ha condemnat a 3,5 la mare de la nena per aprofitar-se de la malaltia de la seva filla. 

El tribunal ha estimat parcialment el recurs pel que fa als pronunciaments civils de la sentència i anul·la la part que feia referència a les indemnitzacions "per falta de concreció". Per tant, el tribunal insta a l'Audiència de Lleida a fer una "individualització" dels perjudicats a qui s'ha d'indemnitzar i en concreti amb quines quantitats.