Balaguer entrega els premis Jaume d'Urgell a Joan Francesc Mira i Racó Català

El guardó s'entrega per la projecció de les relacions culturals entre els pobles de parla catalana

Els guardonats amb els membres del jurat
Els guardonats amb els membres del jurat | Aj Balaguer
Redacció
03 de juny del 2019
Actualitzat a les 9:10h
Balaguer ha entregat aquest diumenge els XXX premis Comte Jaume d'Urgell al sociòleg i antropòleg Joan Francesc Mira i a la publicació digital Racó Català. 
 
El guardó s'atorga des del 1990 a la trajectòria d’una persona o entitat que hagi contribuït a la consolidació i la projecció de les relacions culturals o d’amistat entre els pobles de parla catalana, i fins el 2012 l'entregava el Consell Comarcal de la Noguera. A partir d'aleshores, és el consistori el que concedeix aquest premi.
 
Joan Francesc Mira, escriptor, professor, antropòleg i sociòleg valencià, ha estat soci d’Honor de l’Associació d’escriptors en Llengua Catalana, acadèmic de la l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, va rebre la Creu de Sant Jordi el 1991 per la seva dedicació cívica i és avui una de les personalitats intel·lectuals més reconegudes dels Països Catalans. El jurat li atorga el premi per la seva trajectòria de destacada aportació a la literatura i el pensament contemporanis, que ha sabut compaginar sempre amb un activisme cultural a través de diverses organitzacions.
 
La revista digital Racó Català, mitjà de comunicació digital en l’àmbit lingüístic dels Països Catalans, per la seva defensa de la llengua i la cultura catalanes a tot el territori, aconseguint una gran difusió i alhora mantenint un elevat nivell de qualitat i d’independència periodística en l’àmbit de la premsa escrita, amb incursions en el món audiovisual.

L'acte ha acabat amb el tradicional concert de primavera de l'Orfeó Balaguerí.