Roigé no es presentarà més com a candidat a l'alcaldia de Balaguer

L'exalcalde es va presentar quatre vegades i va aconseguir arribar a l'alcaldia l'any 2011, quan va derrotar el socialista Miquel Aguilà

Josep Maria Roigé
Josep Maria Roigé | Junts per Balaguer
01 de juny del 2019
Actualitzat a les 0:28h
Josep Maria Roigé no es presentarà més com a candidat en unes altres eleccions municipals. La derrota del passat diumenge ha abocat l'exalcalde a fer un pas al costat i a donar un relleu al capdavant del partit. Ell mateix ha destacat aquest divendres que la seva etapa com a cap de llista havia arribat al seu final. 

Roigé va ser candidat a l'alcaldia de Balaguer l'any 2007 (5 regidors), 2011 (7), 2015 (5) i 2019 (3), i va ser alcalde durant quatre anys, del 2011 al 2015. En aquestes etapes com a candidat, Roigé va aconseguir guanyar els comicis en dues ocasions.

Més d'una dècada de lideratge a CiU

Militant de CDC des del 1977 i amb estudis inacabats en Ciències Empresarials, Roigé ha assumit el lideratge de CiU a la capital de la Noguera durant més d'una dècada després que li guanyés el pols a Glòria Pallé, la candidata que havia tingut la formació l'any 2003 i que no va reeixir en l'intent de fer fora el socialista Miquel Aguilà de l'alcaldia.

Curiosament, Roigé sí que va posar fi al "regnat" d'Aguilà l'any 2011, quan va guanyar amb set regidors, un més que la llista socialista. Vuit anys després, l'exalcalde plega veles després que quedar derrotat per la primera majoria absoluta de la història de la ciutat.