La Generalitat frena la construcció d’allotjaments de luxe en bordes d’Alt Àneu

La proposta planteja recuperar la borda d’Andreuet per convertir les edificacions en un hotel de quatre estrelles

La Borda d’Andreuet es troba a tocar de la C-28
La Borda d’Andreuet es troba a tocar de la C-28 | GSV
Redacció
31 de maig del 2019
La comissió d’Urbanisme de l’Alt Pirineu ha frenat la construcció d’un seguit d’allotjaments turístics de luxe a la borda d’Andreuet, un conjunt d’edificacions que es feien servir com a fonda als anys 70. Segons publica el diari Segre, la Generalitat no ha rebutjat el pla especial urbanístic, sinó que l'ha deixat en suspens a l’apreciar “inconcreció” en alguns aspectes del projecte. Això significa que el promotor pot corregir-lo per obtenir l’aprovació definitiva.

Les construccions es troben a uns sis quilòmetres del nucli de València d’Àneu i estan situades al costat de la carretera C-28, al Port de la Bonaigua, molt a prop de l’Hotel Els Avets. La proposta planteja recuperar aquest conjunt d’edificacions per recuperar l'ús hoteler que ja havien tingut, ara com un hotel de quatre estrelles i amb una vintena d’habitacions. 

Aquesta és la segona iniciativa d’aquestes característiques al terme municipal d'Alt Àneu. Se suma al projecte que promou l’empresa Life Explorer SL per construir un hotel rural de luxe amb una desena d'habitacions a la borda de Socampo, a la vall de Bonabé. L’EMD d’Isil i Alós s’hi va plantar presentant una trentena d’al·legacions.