Roigé medita renunciar al lideratge de Junts per Balaguer després del revés electoral

L'exalcalde podria anunciar la decisió en les properes hores | El número dos, Miquel Vendrell, podria seguir el mateix camí i abandonar l'acta de regidor | Laia Vilardell i Guifré Ricart sonen com a relleus al capdavant del grup municipal

Josep Maria Roigé, candidat de Junts per Balaguer
Josep Maria Roigé, candidat de Junts per Balaguer | Àlvar Llobet
30 de maig del 2019
Actualitzat el 31 de maig a les 0:32h
Josep Maria Roigé podria abandonar el lideratge de Junts per Balaguer en les properes hores després del revés electoral del passat diumenge.

Els tres regidors que va obtenir la seva formació en els comicis locals han estat un daltabaix que ha fet reflexionar l'exalcalde, que en els darrers dies ha mantingut converses amb el seu entorn de confiança. La renuncia es podria anunciar aquest mateix divendres. 

Segons ha pogut saber aquest diari, el candidat contemplaria seriosament l'opció de no agafar l'acta de regidor i passar-la a un altre candidat de la llista, un camí que també podria seguir Miquel Vendrell, el número dos de la llista i mà dreta de Roigé durant els anys de govern de CiU a la capital de la Noguera. En aquest sentit, sonen amb força els noms de Guifré Ricart i Laia Vilardell com a nous caps visibles del grup municipal. 

Els dos candidats, a més, serien vistos amb millors ulls dins del partit que no pas Josep Maria Roigé, enfrontat des de fa temps amb diversos responsables del PDECat a la comarca de la Noguera i a la demarcació de Lleida.

Junts per Balaguer va obtenir un total de 1247 vots, un resultat molt per sota de les expectatives del cap de llista, que confiava en ser el més votat a les urnes. La candidatura de Roigé va quedar a sis regidors d'ERC, que va aconseguir una històrica majoria absoluta.