El Comú condiciona el pacte de govern a la Paeria a la marxa de Reñé de la Diputació

La formació de Talamonte demana a Junts per Catalunya un posicionament "inequívoc" en contra de la corrupció

Sergi Talamonte, líder del Comú de Lleida
Sergi Talamonte, líder del Comú de Lleida | Àlvar Llobet
30 de maig del 2019
Actualitzat a les 22:52h
El Comú de Lleida i ERC han iniciat els primers contactes per formar el nou govern de la Paeria, que encapçalarà Miquel Pueyo. Els comuns han posat les cartes damunt la taula i han instat als republicans a exigir a l'altre actor del pacte, Junts per Catalunya, un posicionament "inequívoc" contra la corrupció i que cessi Joan Reñé com a diputat provincial. Aquestes són dues de les condicions mínimes que el Comú ha plantejat "per tenir un escenari de negociació per un acord de governabilitat".

La formació que lidera Sergi Talamonte demana també a ERC un compromís "amb una política honesta i sense clientelismes", petició que passa "per ser exigents amb la formació de Postius, líder del Junts per Catalunya a la Paeria que no ha estat mai de la corda de Joan Reñé. 

Des del Comú sostenen que qualsevol possible acord "s'hauria de bastir en base a un model de ciutat, i no pas de repartiment de cadires". "Aquest nou model de ciutat que ha demanat la gent no es pot sustentar en formacions que no hagin fet net, que no actuïn amb la contundència que pertoca davant indicis de corrupció", defensa la formació. En aquest sentit, el Comú recorda que el seu codi ètic estableix "la renuncia immediata a tots els càrrecs, davant la imputació de delictes relacionats amb corrupció" i, per tant, exigeix "a qui vulgui establir acords que s'ho apliqui".

Segons els republicans, el resultat dels primers contactes ha estat "satisfactori", ja que "s'ha constatat que no existeixen línies vermelles per propiciar la consecució d'un govern de canvi a la Paeria". D'altra banda, ERC vol transmetre "tranquil·litat" als treballadors municipals respecte al canvi de govern a la Paeria i celebra la predisposició del PSC de Larrosa a facilitar el nomenament del republicà Miquel Pueyo com alcalde de la ciutat.