Eleccions municipals 2019

ERC prioritza un govern independentista a Cervera amb JxCat i la CUP

Joan Santacana reivindica la necessitat d'un govern "estable" a la capital de la Segarra

per Redacció, 30 de maig de 2019 a les 10:00 |
Joan Santacana, candidat a l'alcaldia de Cervera | ACN
El candidat de la força més votada a les eleccions municipals de Cervera, Joan Santacana, d'ERC - MES, aposta per fer un "front sobiranista" conjuntament amb al resta de formacions independentistes que es presentaven i han obtingut representació, JxCat i la CUP. En aquest sentit, Santacana confia ser el proper paer en cap de la Paeria de Cervera però remarca la necessitat d'un govern "estable" per la qual cosa serà necessari comptar amb aliats que "entrin a govern". Santacana té previst iniciar aquest dimecres a la tarda la tanda de reunions amb els candidats de les formacions que han entrat al consistori i començarà amb Solucions i Futur (SiF) i el PSC.

El candidat d'ERC - MES a Cervera, Joan Santacana, que també és el director dels serveis territorials de Treball, Afers Socials i Famílies, s'ha mostrat satisfet dels resultats obtinguts diumenge. Els republicans van ser la força més votada després de sumar un 30% dels vots que els van donar 4 regidors. "És un gran èxit perquè a totes les municipals de l'etapa democràtica s'havia imposat CiU", afirma, i per tant, aquest és el primer cop que una força d'esquerres guanya les eleccions. Així mateix, Santacana destaca la "transversalitat" de la llista amb la que s'han presentat.


L'alcaldable d'ERC - MES apunta que tal com ja van dir en campanya, la seva preferència és pactar amb partits independentistes per formar govern, és a dir, amb JxCat, que va aconseguir 3 regidors, i amb la CUP, que en va obtenir 2. Això no obstant, Santacana no descarta estar a govern i governar en aquells temes de ciutat amb tota la resta de partits. De totes maneres, el republicà remarca que prefereixen "no tenir cap tipus de vinculació a nivell de govern amb forces que van donar suport al 155", en aquest cas el PSC, que ha obtingut 2 regidors. SiF compta també amb 2 regidors.

Santacana, doncs, prioritza un govern amb la resta de forces sobiranistes però no vol deixar de banda la dimensió de Cervera, que amb 9.000 habitants, és una ciutat que "necessita polítiques transversals2.

 

Participació