Pueyo encetarà les converses amb Postius i Talamonte per enfilar el canvi de govern a Lleida

El candidat d'ERC i guanyador de les eleccions a la Paeria es mostra convençut que hi haurà entesa amb JxCat i el Comú després de 40 anys de governs del PSC

Miquel Pueyo i Toni Postius
Miquel Pueyo i Toni Postius | ACN
Redacció
27 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:29h
El candidat d'ERC i guanyador de les eleccions municipals a la Paeria, Miquel Pueyo, considera que li toca "obrir el ball" i començar converses amb altres formacions polítiques per assolir un acord de governabilitat.

Primer començarà amb les forces de "l'espai republicà" és a dir, JxCat i el Comú de Lleida, que són les quines compten amb polítics que estan més pels valors republicans que pels de la monarquia i també a favor que el conflicte entre Catalunya i Espanya es resolgui per la via del diàleg i un referèndum d'autodeterminació. En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, Pueyo s'ha mostrat convençut que seran ''capaços d'entendre'ns'' després de 40 anys de governs del PSC.

Pueyo es veu com a futur alcalde de Lleida per la doble legitimitat d'haver liderat la força més votada i la possibilitat d'arribar a acords amb els partits de "l'espai republicà". En aquest sentit, el candidat d'ERC s'ha mostrat satisfet d'assolir el principal objectiu de guanyar els eleccions davant de "l'escepticisme" que hi havia. A partir d'aquest dilluns, Pueyo es reunirà amb els seus regidors i l'equip del partit per començar a definir les trobades amb els altres partits republicans.

El republicà també ha dit que després del resultat electoral ha quedat constatat que el projecte socialista a la ciutat de Lleida s'ha exhaurit, sobretot després que aquest darrer mandat el PSC es posés "en braços" de PPC i Cs. "Hi havia fatiga a la ciutat", ha remarcat, i per això també hi havia desig de canvi de determinades sigles. Segons Pueyo, ERC "cavalca damunt el desig de canvi" i és per això que creu que seran capaços d'entendre's amb altres forces polítiques "amb energies cíviques i espirituals de la ciutat".