Solsona revalida la majoria absoluta per tercer cop i reivindica una Mollerussa «forta a Catalunya»

ERC aconsegueix per primer cop 5 regidors i diuen que estan "falcats com una oposició sòlida" davant d'una majoria absoluta

Marc Solsona mirant els resultats
Marc Solsona mirant els resultats | ACN
Redacció
27 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:01h
L'alcalde i candidat de JxCat a Mollerussa, Marc Solsona, ha volgut destacar que "no és fàcil" aconseguir tres majories absolutes consecutives en una ciutat així i ha assegurat que el resultat constata que la ciutat vol ser "forta i participar en les decisions de país".

La victòria s'ha rebut amb un cert regust agredolç a la seu del partit a la capital de Pla d'Urgell pel fet que han perdut dos regidors tot i rebre més vots. I és que l'elevada participació ha perjudicat a JxCat i ha afavorit a ERC que ha aconseguit uns resultats històrics a la ciutat amb 5 regidors. Engelbert Montalà, candidat republicà, ha remarcat que el partit es "falcarà com una oposició sòlida" davant d'una majoria absoluta i ha afegit que els resultats demostren que per primera vegada ERC està disposada a assolir l'alcaldia d'aquí a 4 anys.

Visiblement emocionat Marc Solsona ha assegurat estar molt content pel resultat obtingut amb 9 regidors a Mollerussa, la qual cosa suposa renovar per tercera vegada la majoria absoluta. JxCat s'ha quedat a molts pocs vots d'aconseguir el desè regidor i per això l'ambient a la seu del partit era agredolç ja que aquest mandat han governat amb 11 regidors. Malgrat tot, Solsona s'ha mostrat convençut que la ciutadania ha dit que vol una majoria absoluta pels propers quatre anys, amb gent que governi amb "determinació i capacitat pels compromisos que hem assumit i complim". 

A Mollerussa el PSC ha tret dos regidors, igualant el resultat del 2015 i el PPC ha mantingut el seu regidor. No han entrat Cs i En Comú Podem.