Enric Mir repeteix majoria absoluta a les Borges Blanques amb set regidors

La candidatura BxRep – AM obté sis representants

Redacció
27 de maig del 2019
Actualitzat a les 10:23h
Enric Mir seguirà com alcalde de les Borges Blanques
Enric Mir seguirà com alcalde de les Borges Blanques | ACN
Enric Mir, de JxCat, ha tornat a repetir la majoria absoluta a les Borges Blanques amb 7 regidors i n'ha perdut un respecte el 2015. Ha rebut 1.195 vots que representen un 47,48%. BxRep - AM, candidatura encapçalada per Josep Farran, ha obtingut 6 representants amb 1.055 vots (41,91%).

Mir va aconseguir 8 regidors amb CiU al 2015 que li van donar una àmplia majoria absoluta que li ha permès governar amb comoditat tot el mandat. El consistori de la capital de les Garrigues està format per 13 regidors i la composició d'aquest mandat que ara acaba l'ha completada ERC amb 4 regidors i la CUP amb 1. El PPC va quedar fora de l'Ajuntament. El mandat ha estat marcat per algunes problemàtiques de territori com l'elevada sinistralitat de l'N-240.

Una de les principals novetats d'aquest 26-M ha estat la candidatura impulsada pel CDR i l'ANC que ha aconseguit fusionar les llistes d'ERC i la CUP. Borges per la República – Som Primàries – Acord Municipal, ha estat escollida en un procés de primàries i la conformen, entre d'altres, els fins ara cinc regidors d'ambdues formacions a l'oposició encapçalats pel fins ara regidor anticapitalista, Josep Farran.

Els borgencs també han pogut votar aquest diumenge les llistes de Compromís per les Borges – Candidatura de Progrés amb Imma Purroy al capdavant; el PPC amb un nou candidat, José Luis Pardo; i Cs amb Dámaso Sánchez de cap de llista.