La participació a la demarcació de Lleida puja quatre punts respecte el 2015

A la ciutat de Lleida han votat un total del 33,5% dels electors a les dues de la tarda

Imatge d'una cabina amb paperetes
Imatge d'una cabina amb paperetes | Adrià Costa
26 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:55h
La participació a la demarcació de Lleida ha pujat quatre punts respecte a les anteriors eleccions municipals. A les dues de la tarda havia votat un 37,5% del cens (33,7% fa quartre anys). Pel que fa a la capital, el nombre d'electors que ja han exercit el seu dret ha estat del 33,5%, quatre punts per sobre dels anteriors comicis. 
 
El sobiranisme busca la majoria a Lleida ciutat

Els partits sobiranistes de la ciutat de Lleida tenen aquest diumenge l'oportunitat d'aconseguir l'alcaldia de Lleida després de quatre dècades de governs socialistes.

Toni Postius i Miquel Pueyo són els noms que poden desbancar el socialista Fèlix Larrosa del despatx d'alcaldia de la Paeria després d'una campanya electoral en la que s'ha apel·lat a la necessitat d'un canvi al consistori de la capital de Ponent. Per fer-lo possible, els partits sobiranistes han de sumar un total de 14 regidors, el nombre que marca la majoria absoluta del plenari i que, si s'aconsegueix, serà garantia d'un canvi d'alcalde.

ERC, Junts per Lleida, la Crida, el Comú i Primàries són els partits cridats a sumar esforços per forçar un canvi d'alcalde que, en principi, seria el cap de llista de la formació més votada (ja sigui a nivell del consistori o del bloc sobiranista). 

Després d'una legislatura polaritzada, els socialistes tenen poc marge per al pacte, i només podran conservar la cadira de Paer en cap amb acords amb Ciutadans i PP, els socis prioritaris que ha tingut l'equip de govern d'Àngel Ros i Fèlix Larrosa.