Eleccions municipals 2019

El sobiranisme, davant l'oportunitat històrica de guanyar la Paeria

Les formacions han de sumar un total de 14 regidors, el nombre que marca la majoria absoluta del plenari i que marca la garantia d'un canvi d'alcalde

per Àlvar Llobet, Lleida, 25 de maig de 2019 a les 23:56 |
Imatge de la Paeria amb un sobre de les eleccions | Àlvar Llobet
Els partits sobiranistes de la ciutat de Lleida tenen aquest diumenge l'oportunitat d'aconseguir l'alcaldia de Lleida després de quatre dècades de governs socialistes.

Toni Postius i Miquel Pueyo són els noms que poden desbancar el socialista Fèlix Larrosa del despatx d'alcaldia de la Paeria després d'una campanya electoral en la que s'ha apel·lat a la necessitat d'un canvi al consistori de la capital de Ponent. Per fer-lo possible, els partits sobiranistes han de sumar un total de 14 regidors, el nombre que marca la majoria absoluta del plenari i que, si s'aconsegueix, serà garantia d'un canvi d'alcalde.


ERC, Junts per Lleida, la Crida, el Comú i Primàries són els partits cridats a sumar esforços per forçar un canvi d'alcalde que, en principi, seria el cap de llista de la formació més votada (ja sigui a nivell del consistori o del bloc sobiranista). 

Després d'una legislatura polaritzada, els socialistes tenen poc marge per al pacte, i només podran conservar la cadira de Paer en cap amb acords amb Ciutadans i PP, els socis prioritaris que ha tingut l'equip de govern d'Àngel Ros i Fèlix Larrosa. 

 

Participació