Denuncien masclisme i xenofòbia per part d'un professor de la UdL: «Els discapacitats no mereixen viure»

Els alumnes d'Història de l'Art han portat el cas al Consell de l'Estudiantat de la Facultat de Lletres, que ha elevat la queixa al vicerectorat

25 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:32h
Imatge de la UdL
Imatge de la UdL | Arxiu
Un professor d'Història de l'Art de la Universitat de Lleida ha estat denunciat per al Consell de l'Estudiantat de la Facultat de Lletres per diversos comentaris racistes i masclistes. Alguns alumnes del grau van alertar fa dos mesos de les expressions que feia anar el docent, que eren de caire masclista, racista i xenòfob.

Els alumnes asseguren, segons recull Segre, que el professor deia expressions com que "els discapacitats no mereixen viure, són com un error de xarxa com si nasquessin sense cap o cor", "una dona maltractada en busca un altre després del maltractament", "manifestar-se contra la violència masclista no serveix de res, és com fer-ho contra el càncer" o "les violacions s'haurien de consultar". El docent assegura que aquestes paraules seves s'han tret de context i que no pensa d'aquesta manera.

Un dels alumnes assegura al rotatiu que quatre noies van sortir plorant de la classe després dels comentaris del professor. En aquest context, des de la Facultat de Lletres s'ha elevat la queixa al vicerectorat de la universitat i s'ha encarregat un informe al Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones abans de prendre una decisió sobre el docent.