Pla estratègic del Govern per potenciar l’operativitat del cos d'Agents Rurals

En els pròxims anys es preveu crear 350 noves places, aprovar el reglament d’armes o implementar noves tecnologies

Imatge de l’acte celebrat aquest dijous
Imatge de l’acte celebrat aquest dijous | Govern
Redacció
24 de maig del 2019
El Govern de la Generalitat aprovarà en les pròximes setmanes el Pla estratègic del cos d’Agents Rurals, que té per objectiu potenciar el cos i adaptar-lo a les necessitats i reptes actuals, dimensionar la plantilla, desplegar les categories professionals i reforçar l’estructura per consolidar i potenciar l’operativitat del cos.

Entre les mesures que s’implementaran en els pròxims cinc anys, hi ha la creació de 300 places noves d’efectius. També es projecta un increment de 50 places de personal tècnic i administratiu, així com el Reglament d’armes, que s’ha d’aprovar durant el tercer trimestre d’aquest any.

El pla, a més, preveu l’aprovació de la Carta de serveis i del Decret de segona activitat, el desenvolupament del Pla de carrera, la implantació de noves tecnologies com ara els drons o les tablets i la renovació del parc de vehicles i d’embarcacions disponibles, entre altres.
 
Les previsions del Pla estratègic s’han explicat aquest dijous durant una visita del vice-president del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, a la seu d’Agents Rurals, a la finca de Torreferrussa, a Santa Perpètua de Mogoda. 
 
Aragonès ha destacat en sortir de la reunió de treball que les administracions tenen “un deute pendent” amb el cos d’Agents Rurals, i que per això s’ha aprovat aquest Pla estratègic. En el mateix sentit, Jordà ha reconegut que els Agents Rurals porten anys treballant “amb limitacions pressupostàries i de personal”.