MAPA L'Alt Penedès, la Cerdanya i el Segrià pateixen la crisi del petit comerç

Consulta en quines comarques aquesta és la temàtica que més marca la campanya i en quines és una qüestió secundària

Mapa comarcal de Catalunya, segona la intensitat del petit comerç com a problemàtica.
Mapa comarcal de Catalunya, segona la intensitat del petit comerç com a problemàtica.
NacióDigital
24 de maig del 2019
Nota sobre el mapa: Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada comarca, es desplega el seu nom, la puntuació sobre 10 que rep com a problemàtica aquesta temàtica i l'enllaç a la notícia específica sobre la comarca. També es pot fer més o menys gran el zoom de la imatge.

La situació del petit comerç és la principal problemàtica al Segrià, ja que la Paeria apunta la necessitat de construir un gran centre comercial per frenar l'èxode de ciutadans, que busquen en altres indrets el que no troben a Lleida. La idea d'un gran espai pot acabar afectant el petit comerç, que tem ser fagocitat per les grans superfícies.

També és una de les temàtiques principals a l'Alt Penedès i la Cerdanya. En el primer cas, per la progressiva desaparició del petit comerç local. A la capital, Vilafranca del Penedès, igual que en moltes altres capçaleres comarcals, s'instal·len franquícies que sovint tenen una vida efímera o intermitent.

Pel que fa a la Cerdanya, com en la majoria de comarques rurals, els seus pobles més petits pateixen la crisi del petit comerç, que obliga els seus pobladors a moure's fora del municipi. Aquest problema va vinculat també a la necessitat d'un transport públic que, degut a la dispersió de la població, és un servei complicat
 
Les problemàtiques que marquen la campanya electoral a cada comarca