Borrell qualifica de «totalitarisme» el veto dels independentistes a Iceta pel Senat

El ministre i candidat a les europees assegura que es van malinterpretar les seves paraules sobre la desinfecció de Catalunya

Redacció
16 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:48h
Josep Borrell amb l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa
Josep Borrell amb l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa | ACN
El ministre i candidat del PSOE al Parlament Europeu, Josep Borrell, ha qualificat de "totalitarisme" el veto dels partits independentistes a Miquel Iceta per a la seva designació com a senador. Borrell ha comparat la sessió del Parlament d'aquest dijous amb les del 6, 7 i 8 de setembre de 2017 i ha remarcat la necessitat de denunciar una situació així, encara que "es disfressi de votació parlamentària".

Al seu torn, el candidat del PSC al Parlament Europeu, Javi López, ha lamentat que ERC sempre es decanti per "l'abisme" quan ha de prendre decisions importants com la d'aquest dijous. Borrell i López han participat a Lleida en un dinar – míting amb militants socialistes i l'alcalde i candidat del partit a la Paeria, Fèlix Larrosa.

En el mateix míting electoral celebrat al pavelló del barri dels Magraners de Lleida, Borrell ha fet referència a les polèmiques declaracions que va fer al seu dia quan va assenyalar que calia "desinfectar" Catalunya. Borrell ha assegurat que es van mal interpretar perquè el que volia dir és que la societat catalana està ferida i coses com les que han passat aquest dijous al Parlament, hi contribueixen. Segons Borrell, la societat catalana ha patit ferides que afecten a la convivència i per això cal "curar i desinfectar aquestes ferides" perquè tanquin i cicatritzin.