El model comercial i la captació d'empreses: les grans problemàtiques del Segrià

Consulta quines són les temàtiques que marcaran la campanya a la comarca de cara a les eleccions del 26 de maig

L'Eix Comercial de Lleida, en una imatge d'arxiu.
L'Eix Comercial de Lleida, en una imatge d'arxiu. | ACN
NacióDigital
16 de maig del 2019
Actualitzat a les 9:59h
 
Les preocupacions de la comarca del Segrià s'emmarquen fonamentalment en les qüestions que afecten la ciutat de Lleida, la capital de la demarcació. Dos dels principals temes que més debat han generat en els darrers anys són el model comercial i la captació d'empreses. Des de la Paeria, s'apunta la necessitat de construir un gran centre comercial per frenar l'èxode de ciutadans, que busquen en altres indrets el que no troben a Lleida. La idea d'un gran espai pot acabar afectant el petit comerç, que tem ser fagocitat per les grans superfícies.

La captació d'empreses és també un repte per la ciutat, que vol fer créixer els polígons industrials. En aquest sentit, cal destacar les reivindicacions dels sectors econòmics per millorar carreteres i vies de tren que millorin la sortida de matèries primeres.

L'alcalde de Lleida ha reclamat més agents dels Mossos d'Esquadra a la ciutat per millorar la seguretat a peu de carrer. Fets com la crema de contenidors i vehicles al barri de la Mariola o agressions i robatoris reforcen la tesi que a la ciutat es necessita més presència policial. Lleida té també problemes de mobilitat en diversos punts urbans, un fet que s'ha estudiat en la confecció del nou POUM de la ciutat.

Pel que fa a la resta de la comarca, un dels problemes principals és el de les infraestructures, així com també el despoblament incipient que es registra en diversos municipis.

Per tornar a la notícia principal, amb tots els enllaços a les 42 comarques i les 10 problemàtiques, pots clicar aquí.
Les problemàtiques que marquen la campanya electoral a cada comarca