ERC crearà un servei d'emergència social i una finestreta única per atendre situacions de vulnerabilitat

Pueyo també vol combatre la segregació escolar i liderar l'acollida de refugiats

Cairol, Pueyo i Benataya
Cairol, Pueyo i Benataya | ERC
Redacció
15 de maig del 2019
Actualitzat a les 17:08h
El cap de llista d'ERC, Miquel Pueyo, acompanyat per les candidates Regina Cairol i Iman Benataya, ha presentat aquest dimecres el programa sobre polítiques socials i ciutadania, una de les prioritats de la candidatura. D'entrada, Pueyo destaca que "La Paeria s'ha de posar les piles perquè en els últims anys les polítiques d'atenció a les persones han tingut un perfil neoliberal i el nostre plantejament és construir una Paeria molt més inclusiva i social.

L'alcaldable ha explicat que "amb l'objectiu de transformar Lleida en una ciutat acollidora i capital dels drets per a les persones, impulsarem serveis orientats a l'atenció de situacions i problemàtiques no previsibles, com pot ser un Servei d'Urgències i Emergències Socials i posarem en marxa serveis de finestreta única per fer més senzill, accessible i comprensible l'abordatge de situacions de vulnerabilitat, a les quals no podem afegir un marc burocràtic complicat". 

Pel que fa a la ciutadania, la principal proposta és "refer el mapa escolar, combatre la segregació escolar i treballar perquè en el període dels 0 als 12 anys tots els nens i nenes tinguin una igualtat d'oportunitats el més rigorosa possible en matèria escolar i de salut".

D'altra banda, Pueyo ha anunciat la seva intenció de fer "un pla operatiu de manera ordenada i eficient per liderar la recepció inicial i ubicació de les persones refugiades per motius de conflictes armats", mentre de forma paral·lela es creen programes de reassentament i integració a llarg termini.