Postius aposta pel vehicle elèctric i vol dotar Lleida d'una xarxa d'estacions de recàrrega

Actualment només n'hi ha dos, i els experts calculen que el 2021 el preu dels vehicles elèctrics serà igual als de combustió | Junts per Catalunya Lleida també promet completar la xarxa de carril bici i millorar el bus urbà

Redacció
15 de maig del 2019
Actualitzat a les 0:54h
Postius aposta per la mobilitat sostenible a Lleida
Postius aposta per la mobilitat sostenible a Lleida | JuntsxCatLleida
El candidat a paer en cap de Junts per Catalunya Lleida, Toni Postius, aposta pel vehicle elèctric com a millor alternativa de futur per garantir una mobilitat sostenible a la ciutat, i s'ha compromès a dotar Lleida d'una xarxa de punts de recàrrega, atenent a les previsions que indiquen que al 2021 el preu del cotxe elèctric s'haurà equiparat al dels de motor de combustió.

Actualment Lleida només disposa de dos punts de recàrrega, una situació que dista molt de la d'altres ciutats del nostre entorn. Postius, que avui ha explicat les seves propostes en matèria de mobilitat sostenible, s'ha referit també a la necessitat de completar el mapa de carril bici a la ciutat i a millorar el servei de l'autobús urbà per desincentivar l'ús del vehicle privat.

Toni Postius ha estat rotund a l'hora d'assenyalar "l'aposta claríssima que fem pel pel vehicle elèctric". En aquest sentit , "volem que Lleida sigui una ciutat pionera en el procés de passar dels vehicles tradicionals de motors amb combustibles fòssils al vehicle elèctric". Gerard Valentines, que forma part de la candidatura de Junts per Catalunya Lleida, ha explicat que "si volem ser capital, hem d'augmentar els punts de càrrega de vehicles elèctrics a la ciutat".

Ha posat els exemples de ciutats com Reus, Tarragona o Girona"que van per davant nostre" per advertir que "hem de tenir en compte que a partir del 2021 està previst que s'equipari el preu dels vehicles elèctrics amb els de combustió" i que "ara mateix, no tenim una ciutat preparada per afrontar aquest canvi". Postius considera que cal implantar una xarxa d'estacions de recàrrega distribuïdes pels diferents barris de la ciutat, i que es podrien ubicar en zones d'aparcament dissuasori. Al mateix temps, "la Paeria també ha d'apostar pel vehicle elèctric a l'hora de renovar la seva flota de vehicles".