L'1x1 dels candidats a l'alcaldia de Balaguer en el debat electoral

L'acte ha estat marcat per les rèpliques entre l'alcalde Jordi Ignasi Vidal i Josep Maria Roigé, candidat de Junts per Balaguer

10 de maig del 2019
Actualitzat el 11 de maig a les 10:39h
Els candidats de Balaguer durant el debat
Els candidats de Balaguer durant el debat | CPB
La sala d'actes de l'Ajuntament de Balaguer ha acollit aquest dijous el debat electoral organitzat pel Cercle de Promoció Econòmica de la ciutat que ha comptat amb sis candidats. L'acte ha servit per veure diverses propostes dels líders polítics, que s'han picat les crestes en més d'una ocasió en relació a la gestió de la capital de la Noguera. L'esgrima dialèctica que més s'ha repetit ha estat entre el candidat de Junts per Balaguer, Josep Maria Roigé, i l'alcalde de la ciutat, Jordi Ignasi Vidal, cap de llista d'ERC. Aquest és l'1x1 dels candidats. 

Joan Pla. Satisfet. S'ha limitat a explicar el seu programa i no ha entrat en cap torn de rèplica. El candidat de "Balaguer Ara Sí" és conscient de les limitacions i sap que el seu treball electoral no passa per excel·lir en debats. Ha assegurat que pagaria un sopar a Roigé si complia tot el que prometia. La broma ha estat aplaudida i Pla ha marxat satisfet. 

Josep Maria Colea.Benigne. El candidat de la CUP ha esmenat algunes decisions de l'equip de govern de la ciutat i ha entrat en debats concrets per puntualitzar les propostes. Ha insistit en polítiques verdes i bonificacions d'impostos, però el debat a sis bandes no li ha permès lluir gens. Ha quedat com un candidat que té bona voluntat. 

Sergio Casanova. Voluntariós. Ha substituït la cap de llista de Ciutadans i s'ha mostrat animós en les seves intervencions per parlar del programa. Ha posat l'accent en les millores que s'han de fer a la ciutat per als animals de companyia, però el seu rol s'ha reduït als papers que portava. En els torns de rèplica ha quedat en silenci. Un tràmit correctament complert per un novell en debats. 

Carlos Garcia. Determinat. Ha proposat idees "per millorar la ciutat" i ha defensat en alguns punts la tasca del govern municipal atès que ell n'és, en part, corresponsable. El socialista ha posat l'accent en el canvi de les vies del tren i en les infraestructures viàries alhora que ha assegurat que la Paeria de Balaguer té les finances sanejades. Ha entrat en debat quan ha calgut sense dubtar. 

Jordi Ignasi Vidal. Expeditiu. Com alcalde de Balaguer ha estat el que més càrrega crítica ha rebut, però els quatre anys d'experiència al capdavant del consistori li han donat les taules suficients per bandejar atacs. S'ha defensat de les crítiques i ha contraatacat amb arguments i alguna dosi d'ironia. El líder d'ERC s'ha enganxat amb Roigé en diverses ocasions i no n'ha sortit mal parat. 

Josep Maria Roigé. Bregador. El candidat de Junts per Balaguer ha combinat propostes del seu partit amb un atac força continuat a l'alcalde de la ciutat. Ha acusat l'equip de govern de deixadesa de funcions i de fer uns pressupostos "molt millorables". Ha realitzat una excessiva lletania de promeses electorals i ha assumit el compromís de complir-les si torna a ser alcalde.