Descobreixen que el Sant Crist de Tremp és obra d’un dels grans escultors del Renaixement

L’historiador de l’art especialista en època moderna, Joan Bosch, ha atribuït l’autoria a Agustí Pujol, considerat l’escultor català més destacat del període tardorenaixentista

El Sant Crist de Tremp és obra d’Agustí Pujol
El Sant Crist de Tremp és obra d’Agustí Pujol | Basílica de Valdeflors
Redacció
08 de maig del 2019
L’historiador de l’art especialista en època moderna, Joan Bosch, ha atribuït l’autoria del Sant Crist de la basílica Nostra Senyora de Valldeflors de Tremp a l’escultor Agustí Pujol, considerat l’escultor català més destacat del període tardorenaixentista.

Agustí Pujol, conegut com el Jove ja que era fill del també escultor Agustí Pujol el Vell, va ser un dels artistes més rellevants de la seva època. Va realitzar i va col·laborar en moltes obres escultòriques. Destaquen els seus treballs a l'església de Santa Maria de Verdú on realitzà el retaule de la Puríssima Concepció. També va participar en la confecció de retaules a les esglésies de les poblacions de Terrassa, Martorell, Sarrià, Berga, Reus i Arenys de Mar.

Joan Bosch és professor d’història de l’Art a la Universitat de Girona i director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, adscrit a la Universiat de Girona. Fa recerca sobre l’art dels segles XVI i XVII produït a Catalunya i és especialista en l’obra d’Agustí Pujol. Actualment col·labora, juntament amb Francesc Miralpeix, amb el Museu Diocesà d’Urgell, on coordinen els estudis de recerca sobre la part de la col·lecció de l’època moderna.