Larrosa presenta 200 propostes per Lleida i anuncia la implantació de «serenos» a les nits

El candidat del PSC assegura que el seu és el programa del canvi

Redacció
07 de maig del 2019
Actualitzat a les 9:58h
Fèlix Larrosa, candidat del PSC
Fèlix Larrosa, candidat del PSC | PSC Lleida
El candidat del PSC a l’alcaldia de Lleida, Fèlix Larrosa, ha presentat el programa electoral per a les municipals, sota el títol “La Lleida que estimes” i que recull més de 200 propostes aplegades en quatre grans eixos: la "La ciutat dels drets", "La ciutat i el seu territori", "La ciutat d'oportunitats" i "La protecció de la ciutat i lluita contra el canvi climàtic".

D'entre les mesures, Larrosa ha avançat la posada en marxa del programa “Convivència a la Nit”,  amb el compromís que abans que acabi l’any un dispositiu d’"Àngels de nit", professionals de servei inspirats en els històrics serenos, començaran a fer rondes nocturnes pels barris de Lleida (de les 23 hores de la nit a les 6 del matí). En una primera fase de prova pilot, set "àngels de nit" -un coordinador i sis professionals al carrer- estaran operatius a tres barris de la ciutat (Clot, Escorxador i Universitat).   

El programa “oferirà una nova oportunitat laboral a aquelles persones en situació d’atur”, ha assenyalat l’alcaldable, que ha precisat que aquests nous servidors públics vetllaran “per la tranquil·litat dels lleidatans i lleidatanes des d’un vessant de servei, no de seguretat”. Atendran aquelles persones que tinguin una necessitat d’informació o que necessitin ajuda per dur a terme tasques quotidianes, com ara baixar la brossa al carrer; s’ocuparan d’inspeccionar el mobiliari urbà i de comprovar que els serveis públics -com ara el sistema d’enllumenat públic- funcionen correctament. “També tindran la missió d’oferir auxili als veïns i veïnes que ho necessitin”, i tindran línia directa amb la Guàrdia Urbana, ha assenyalat el cap de llista socialista.

Horitzó 2030

En aquest context, Fèlix Larrosa ha destacat que el programa socialista “va més enllà dels pròxims quatre anys, ja que pensem en l’horitzó 2030”. Les més de 200 propostes emanen de “més d'una vintena de trobades amb la ciutadania, món associatiu i col·lectius que ens han transmès les seves inquietuds i opinions, algunes d’elles amb una ideologia diferent de la nostra però que saben que estimem la ciutat, que la coneixem molt bé i que ens veuen capaços de liderar aquest canvi”. Un canvi, ha afegit, “que posa el focus en les persones i els barris i que vol generar una ciutat de valors i més eficient, que lluiti per la Justícia social, contra les desigualtats, a favor del benestar, de l’ocupació i de l'educació, des del catalanisme polític i l’europeisme”.

Comissionada per a la Igualtat

Una altra de les mesures anunciades avui ha estat la creació, en el proper Govern de la Paeria, d’una Comissionada d’Alcaldia per a les Polítiques d’Igualtat, que “vetllarà pel compliment de les polítiques d’igualtat que plantegem en el programa i per l’aplicació de la perspectiva de gènere de forma transversal en totes les regidories”.

D'altra banda, Larrosa també ha assenyalat la importància de consolidar Lleida com “la segona capital catalana”. Per això, el programa contempla diferents mesures que converteixin la ciutat en el motor d’impuls del territori, sobretot d’aquelles zones amb crisi d’oportunitats: “Hem de crear i retenir el talent, estimular l'emprenedoria i la indústria de la transformació, promoure el hub alimentari i fer de Lleida la capital de l’Smart Rural (la producció i transformació d’aliments de qualitat basada en les noves tecnologies).

100.000 arbres plantats

Altrament, i en clau de sostenibilitat, Fèlix Larrosa es compromet a assolir la xifra de 100.000 arbres plantats a la ciutat al llarg del pròxim decenni, en boscos urbans, corredors verds i altres espais verds. “Volem que Lleida sigui una ciutat verda, per això aplicarem paulatinament les 85 mesures previstes en el Pla Contra el Canvi Climàtic”, ha explicat. En aquesta línia, l’alcaldable del PSC ha destacat la voluntat de fer de la Lleida la ciutat menys vulnerable als efectes del canvi climàtic i “això implica fer efectiu el nostre compromís de reduir un 40% les emissions de CO2 en l’horitzó 2030”.

Els socialistes, ha exposat, “tenim propostes i la capacitat de plantejar-les”, mentre que “fins al dia d'avui, la ciutadania no coneix l'alternativa a l’actual govern”. És per això que “la nostra candidatura és la llista del canvi que liderarà amb garantia la Lleida que totes i tots estimem”, ha conclòs.