Arrenca la Fira de Titelles de Lleida amb la meitat de les entrades de pagament exhaurides

El codirector del certamen diu que arribar al 30è aniversari amb programadors de quatre continents és "il·lusionant"

Cartells que informen de sessions amb entrades exhaurides
Cartells que informen de sessions amb entrades exhaurides | ACN
Redacció
03 de maig del 2019
Actualitzat a les 17:14h
La Fira de Titelles de Lleida arrenca aquest divendres amb la meitat de les entrades per les sessions de pagament ja exhaurides. Durant tres dies el certamen oferirà fins a 115 sessions, la meitat d'elles gratuïtes, en places i sales de la ciutat.

El codirector del certamen, Oriol Ferre, reconeix que esperaven aquesta 30a edició "en candeletes" i amb "un plus d'il·lusió" ja que, a més, per primera vegada, hi seran presents programadors dels quatre continents. I és que enguany se sumen directors d'Àfrica, als ja consolidats d'Amèrica, Europa i Àsia. Aquest divendres al matí han començat les jornades professionals i les sessions escolars. Paral·lelament, a porta tancada, les companyies acaben els assajos per "aixecar el teló" oficialment aquesta tarda.

La ciutat de Lleida torna a esdevenir fins diumenge l'epicentre del món dels titelles amb la celebració de la 30a Fira de Teatre de Titelles. Hi participen 31 companyies, cinc més que en la darrera edició: vuit són internacionals (procedents de França, Bèlgica, Holanda, Anglaterra, Alemanya i Canadà), vuit de la resta de l'Estat, i quinze catalanes, cinc de les quals són lleidatanes.

Oferiran 33 espectacles dels quals quatre seran estrena absoluta, sis estrena a l'estat espanyol, i vuit s'estrenaran per primer cop a Catalunya. També seran presents a Lleida aquests tres dies uns 300 professionals, entre companyies, programadors i premsa. La fira, organitzada pel Centre de Titelles de Lleida i l'Ajuntament de Lleida, espera superar els 40.000 espectadors.