Vuit documentals de sis nacionalitats competiran a la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya

La 25a edició del certamen se celebrarà a Lleida del 6 al 13 de juny

Redacció
30 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:34h
Fotograma del documental
Fotograma del documental | Mostra Cinema Llatinoamericà
Vuit documentals de sis nacionalitats competiran a la Secció Oficial de Documentals de la 25a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya.

Són "Yeses" (Espanya) de Miguel Forneiro, "Miró. Las huellas del olvido" (Argentina/Equador) de Franca G. González, "Madame Cinéma" (Veneçuela) de Jonathan Reverón, "Charco. Canciones del Río de la Plata" (Argentina) de Julián Chalde, "Espero Tua (re)volta" (Brasil) de Eliza Capai, "Viaje a los pubelos Fumigados" (Argentina) de Fernando Solanas, "The Smiling Lombana" (Colòmbia) de Daniela Abad i "Los 120, la Brigada del Café" (Argentina) de María Laura Vasquez.

La Mostra està organitzada per l'Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà de Lleida i se celebrarà a la capital del Segrià del 6 al 13 de juny.

Les projeccions de tots els títols seran a l'Espai Funatic i les Sessions especials de documentals es projectaran a l'Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera (CCCT) del Campus de Cappont, un espai que, segons els organitzadors, contribueix a facilitar el seguir arribant a tota la comunitat universitària. Les projeccions estan obertes a tot el públic.

El jurat de la Secció Oficial de Documentals estarà format com en aquests darrers anys, per docents de la Universitat de Lleida. Concretament, per Olga Bernad, psicopedagoga, doctora i coordinadora del Doble Grau en Educació Infantil i Primària de la facultat d'Educacio i Treball social de la UdL; Moisés Selfa, Filòleg, doctor i Professor de Didàctica de la Llengua i la Literatura al Departament de Didàctiques Específiques de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida; i Beatriz Gómez, doctora i coordinadora del grau en Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la Universitat de Lleida.