ERC guanya a Lleida amb dos diputats i JxCat i PSC aconsegueixen un escó

Xavier Eritja, Inés Granollers, Jordi Turull i Montse Mínguez són els nous representants lleidatans al Congrés

Eritja i Granollers celebrant la victòria d'ERC
Eritja i Granollers celebrant la victòria d'ERC | ACN
28 d'abril del 2019
Actualitzat el 29 d'abril a les 12:12h
ERC ha tornat a guanyar les eleccions estatals a la demarcació de Lleida. La formació republicana ha aconseguit fer entrar Xavier Eritja i Inés Granollers al Congrés emportant-se, d’aquesta manera, la meitat dels representants en joc al territori. Aquest és el segon cop que ERC venç en uns comicis després que ja ho fes al juny del 2016. En aquella ocasió, la formació independentista va guanyar amb vots que li van donar un escó.

L’independentisme lleidatà també li ha donat un escó a JxCat, que correspon a Jordi Turull, el líder de la candidatura que ha fet campanya des de la presó de Soto del Real. El dubte que s’obre ara és el de si Turull mantindrà l’acta de diputat o passarà a la segona candidata, Concepció Cañadell, alcaldessa de Térmens (Noguera).

Finalment, el PSC ha aconseguit l’escó que havia perdut fa dos anys. La candidata Montse Mínguez ha obtingut la representació al Congrés i ha deixat sense escó Jaume Moya, d’En Comú Podem, fins ara diputat Madrid. Ni PP, ni Cs ni tampoc Vox han aconseguit entrar al Congrés. 

La seu d'ERC a Lleida s'ha omplert de militants que han volgut celebrar la victòria del partit a la demarcació però també al conjunt de la demarcació. Quan l'escrutini ja rondava el 90% han aparegut Xavier Eritja acompanyat de la número dos de la llista, Inés Granollers, així com també de la número ú i dos al Senat, Sara Bailac i Miquel Caminal.

Eritja ha indicat en primer lloc que ''ho hem fet per ells'' en referència als presos i exiliats i també ha volgut remarcar que ha aconseguit els 3 objectius que s'havien marcat en la campanya: parar la dreta i l'extrema dreta, bloquejar el 155 i que l'independentisme guanyi a Catalunya. 

Xavier Eritja també s'ha mostrat satisfet pel fet de ''consolidar'' la victòria a la demarcació de Lleida després que al 2016 ja van ser primera força però en aquesta ocasió amb 2 diputats.