VÍDEOS Els programes electorals, en un minut

Les principals propostes d'En Comú Podem, ERC, JxCat, PSC, PP i Ciutadans en sis vídeos breus

Els sis candidats dels partits catalans el 28-A.
Els sis candidats dels partits catalans el 28-A. | ND
NacióDigital
27 d'abril del 2019
La campanya electoral del 28-A ja està vista per a sentència. Aquest diumenge, a partir de les vuit del matí, més de cinc milions i mig de catalans estan citats a les urnes per definir els diputats que ocuparan el Congrés dels Diputats i el Senat els propers quatre anys. Per tenir una visió general, a NacióDigital hem resumit els elements clau i les principals propostes dels programes electorals d'En Comú Podem, ERC, JxCat, PSC, PP i Ciutadans en vídeos d'un minut. Tot seguit, els podeu recuperar tots.

1. VÍDEO El programa d'En Comú Podem, en un minut. La candidatura de Jaume Asens proposa un pacte de claredat per avançar cap a un referèndum que resolgui el conflicte català, derogar la llei mordassa i crear una banca pública.

2. VÍDEO El programa d'ERC, en un minut. La candidatura encapçalada per Junqueras i Rufián defensa negociar un referèndum d'autodeterminació, un altre sobre monarquia o república i augmentar el salari mínim fins els 1.200 euros.

3. VÍDEO El programa de Junts per Catalunya, en un minut. La candidatura de Jordi Sànchez defensa la bilateralitat per reconèixer el dret a l'autodeterminació i situar el salari mínim en 1.100 euros.

4. VÍDEO El programa del PSC, en un minut. El projecte de Sánchez i Batet defensa un pacte sobre autogovern i finançament, reformar la Constitució i un nou estatut dels treballadors i llei d'educació.

5. VÍDEO El programa electoral del PP, en un minut. La candidatura de Cayetana Álvarez de Toledo aposta per tornar a aplicar el 155, reformar la llei d'indults per impedir-los en casos de rebel·lió i sedició i derogar la llei de Memòria Històrica, entre altres qüestions.

6. VÍDEO El programa de Ciutadans, en un minut. La candidatura d'Inés Arrimadas aposta per aplicar un 155, recentralitzar l'educació i eliminar l'impost de successions.