El volum de vehicles a les carreteres de la Diputació va augmentar durant el 2018

La intensitat mitjana va ser de 475 vehicles per dia, és a dir, 10 vehicles/dia més que l'any anterior

Rosa Maria Perelló, al mig d'alguns dels vicepresidents
Rosa Maria Perelló, al mig d'alguns dels vicepresidents | ACN
Redacció
26 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:40h
El volum de vehicles que circula per la xarxa viària titularitat de la Diputació de Lleida va registrar un lleuger increment l'any passat, segons es desprèn del Pla d'Aforaments de les carreteres del 2018 del qual s'ha donat compte en el Ple de la diputació lleidatana.

En concret, va passar de 130.488.667 vehicles per quilòmetre del 2017 als 131.831.683 del 2018. La intensitat mitjana va ser de 475 vehicles/dia, és a dir, 10 vehicles/dia més que l'any anterior. En canvi, el percentatge de vehicles pesants va disminuir, passant del 3,94% de l'any 2017 al 3,56% del 2018. La carretera LP-9221 de Lleida a la Portella va ser la via amb més trànsit, amb una mitjana diària de 5.997 vehicles. Durant el Ple, la diputada del PP Dolors López ha criticat per "electoralista" el discurs de la presidenta Perelló durant l'acte institucional de Sant Jordi a l'IEI.

El Ple ordinari de la Diputació de Lleida del mes d'abril ha donat compte del Pla d'Aforaments de les carreteres titularitat de la corporació supramunicipal corresponent al 2018. L'informe constata un lleuger augment en el nombre de vehicles totals que circulen per les carreteres de la diputació lleidatana.

Aquest Pla d'Aforaments de les carreteres de la xarxa viària local de titularitat de la Diputació de Lleida permet disposar d'una base de dades individualitzada per conèixer la intensitat del trànsit i la seva evolució en totes i cadascuna de les vies que integren la xarxa local durant un període de temps. Les dades s'analitzen de manera estadística i serveixen per conèixer l'evolució dels nivells i tipus de trànsit a totes les vies. 

Pel que fa a l'anualitat del 2018, el Pla informa, en relació al volum de trànsit de la xarxa local, que la carretera LP-9221 de Lleida a la Portella va ser la via que més trànsit va suportar, amb una intensitat mitjana de 5.997 vehicles per dia, mentre que l'L-522, de la N-260 (Congost d'Erinyà) a l'N-260 (la Pobla de Segur) va ser la que menys trànsit va registrar, amb una intensitat mitjana diària de només 14 vehicles.

En acabar el Ple, que ha durat uns vint minuts, el diputat del PDECat Josep Ibarz ha afirmat que aquest augment de l'ús de les carreteres de la Diputació posa de relleu que "la gent es mou per diferents motius" i que "la xarxa de carreteres de la Diputació de Lleida està en condicions per la inversió que s'hi fa" des de la institució.

Així ha recordat que enguany està previst destinar-hi una inversió d'un 8 milions d'euros. Per Ibarz, també vol dir que "la gent no es trasllada tant a les grans ciutats sinó que es queda al territori". "Les inversions en carreteres el que comporten és que la gent es quedi a casi i pugui anar més ràpidament en temps a serveis sanitaris, d'educació, entre altres", segons ha exposat el diputat.