Estafa

Detenen tres homes a la Segarra per estafar 40.000 euros a asseguradores

Haurien presentat el mateix informe mèdic per simular una fractura a la mà i cobrar l'assegurança

per Redacció, 25 d'abril de 2019 a les 16:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Mossos d'Esquadra van detenir dimecres tres homes, dos veïns de Cervera, de 37 i 31 anys, i nacionalitat egípcia, i un veí de Guissona, de 31 anys, i nacionalitat romanesa, per suposadament estafar asseguradores.

Les detencions van tenir lloc arran d'una investigació oberta fa 8 mesos per una denúncia del representant d'una empresa d'assegurances per una suposada estafa comesa per quatre veïns de la Segarra. Segons els documents aportats pel denunciant, els autors haurien cobrat fraudulentament una indemnització al patir una suposada fractura d'escafoides. L'import de l'estafa se situa en uns 40.000 euros i la investigació continua oberta sense descarta noves detencions.


Entre el setembre de 2017 i el maig de 2018 els assegurats van presentar els corresponents informes mèdics per justificar les seves lesions però va resultar que aquests documents eren idèntics amb les úniques diferències dels noms i la data de la lesió.

Els investigadors dels Mossos d'Esquadra, una vegada confirmades les còpies, van recercar els registres de les assistències sanitàries pròpies d'aquesta lesió en els centres de salut de la comarca i en l'hospital de referències sense trobar-hi res. Paral·lelament van comprovar que hi havia relació directa entre ells ja que en el moment dels fets tots eren treballadores de la mateixa empresa. Un cop conegut això els agents van constatar que tampoc els constava baixes laborals en els períodes de les suposades lesions. 


L'import total de l'estafa sumari 40.000 euros, diners que van ser dipositats pels beneficiaris. Per aquests motius, els mossos van detenir ahir dimecres tres homes com a suposats autors dels delictes d'estafa i falsificació documental. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. 

Durant la investigació els agents van detectar mitja dotzena més de sinistre declarats pels detinguts en altres companyies d'assegurances, sumant un import total de 36.595 euros, que es posaran en coneixement de les empreses per poder auditar els expedients. Els detinguts van passar ahir dimecres a disposició judicial a Cervera.

 

Participació