La plataforma «Desmilitaritzem l’Educació» protesta per la presència de l’Exèrcit a la Fira de la FP

Mentre l'alcalde Larrosa demana "normalitzar" els militars a la fira, el delegat d'Ensenyament diu que cal replantejar-ho en un futur

Imatge de la protesta a la fira de FP
Imatge de la protesta a la fira de FP | ACN
Redacció
25 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:06h
Una vintena de membres de la plataforma "Desmilitaritzem l’educació" de Lleida han protestat per la presència de l’Exèrcit en la inauguració de la Fira de la Formació Professional.

Amb una pancarta on es llegia "Les armes no eduquen, les armes maten", el portaveu del col·lectiu, Jaume Añe, ha dit que els militars fan una “feina de reclutament” en aquesta Fira.

Per la seva banda, l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa ha considerat que cal “normalitzar” la presència de l’Exèrcit en el certamen, un fet que el delegat d’Ensenyament, Carles Vega ha dit que cal “replantejar” en futures edicions. “Amb l’Exèrcit present, no complim la moció aprovada pel Parlament que rebutja la seva participació en fires com aquesta”, ha puntualitzat Vega. La 13a edició de la Fira de Formació i Treball “F&T” compta amb 21 empreses i entitats i té 25 famílies de formació o disciplines representades.