Apareixen pintades amb esprais al castell dels Comtes de Pallars de Sort

L’Ajuntament de Sort, que desconeix l’autoria dels fets, presentarà una denúncia als Mossos d'Esquadra

Imatge d’una de les pintades al castell de Sort
Imatge d’una de les pintades al castell de Sort | JM Martínez
Redacció
25 d'abril del 2019
El castell dels Comtes de Pallars de Sort ha aparegut aquesta setmana amb almenys quatre pintades fetes amb esprais a la seva estructura. Així ho ha denunciat a Ràdio Tremp el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sort, Pere Bàscones, que ha lamentat desconèixer l’autoria dels fets, però que presentaran una denúncia als Mossos d'Esquadra.

Les pintades, no obstant, afecten principalment a les parets restaurades del castell i no es troben en cap dels murs originals. El regidor ha dit que no hi han sancions previstes per actes vandàlics d’aquest tipus, ja que l’Ajuntament no compta encara amb una ordenança municipal.

Tot i que actualment està en desús, la fortalesa, que data del segle X, s’ha anat restaurant des de finals del segle passat. El castell dels Comtes de Pallars de Sort està declarat Bé Cultural d’Interés Nacional (BCIN). Aquest fet, segons Bàscones, pot servir perquè els Mossos d'Esquadra puguin actuar en un altre marc. Aquesta és una de les possibilitats que s’està estudiant des del consistori.

La zona del Castell dels Comtes de Pallars és un punt de trobada habitual entre els joves de Sort, especialment els caps de setmana. Des de l’Oficina Jove, com ha assegurat Bàscones, treballen per mantenir un diàleg amb els joves, on puguin expressar les seves necessitats però també prendre consciència dels seus deures com a habitants del municipi.