Jordi Turull, el «lleidatà» convergent que no va ser president

Turull s’ha esforçat en remarcar des de la presó de Soto del Real el seu vincle amb Lleida mostrant coneixements sobre el territori i recordant experiències i sentiments

Jordi Turull, en el míting de JxCat a La Seu d'Urgell
Jordi Turull, en el míting de JxCat a La Seu d'Urgell | ACN
28 d'abril del 2019
Actualitzat a les 9:51h
Jordi Turull ha exercit de lleidatà d’adopció en aquesta campanya electoral. Nascut a Parets del Vallès l’any 1966, aquest polític d’arrel convergent ha liderat la llista de JxCat a la demarcació de Lleida després que la seva formació interpretés les eleccions generals com una oportunitat per fer visible la repressió contra els líders del procés.

Turull s’ha esforçat en remarcar des de la presó de Soto del Real el seu vincle amb Lleida mostrant coneixements sobre el territori i recordant experiències  i sentiments; des del seu gust per la cassola de tros al seu vincle amb Josa de Cadí, municipi de l’Alt Urgell on estiueja l’exconseller.

Llicenciat en Dret, casat i amb dues filles, mai no va arribar a exercir perquè des de molt jove va ocupar càrrecs en diversos ajuntaments, i va ser regidor en el seu. Va arribar al Parlament el 2006, indret on ha representat tots els papers de l’auca menys el de President. Li va faltar un dia per ser-ho. El jutge Pablo Llarena el va posar a la presó un dia abans de la votació definitiva que l’hagués investit com el relleu de Carles Puigdemont.