MAPA Rànquing: quantes candidatures presenta cada partit a les municipals lleidatanes?

ERC supera JxCat de tres llistes mentre que PSC és el tercer partit local | El PP en presenta 42, Ciutadans 14 i la CUP. 13 | Vox irromp al territori amb set candidatures

Mapa comarcal amb les candidatures
Mapa comarcal amb les candidatures | R. Tugas
NacióDigital
25 d'abril del 2019
Actualitzat a les 10:24h
Quantes candidatures ha presentat cada partit a les eleccions municipals? Aquest acostuma a ser un bon termòmetre de com poden anar els resultats -per bé que sempre hi ha llistes confeccionades sense implantació al territori i que després obtenen pocs vots- i, en pràcticament totes les eleccions de les darreres dècades, l'espai convergent era el que havia aconseguit situar-se per davant en aquest rànquing. Tot i això, aquesta tendència s'ha trencat aquest cop.

A la demarcació de Lleida, ERC és la formació amb més llistes presentades, un total de 185 (131 a Ponent i 54 al Pirineu). Als republicans els segueixen de molt a prop JuntsxCat, que ha registrat un total de 183 candidatures (132 i 51). El PSC és el tercer partit municipal a la província, amb 117 llistes (71 i 46) mentre que el PP en presenta 42 (33 i 9). Ciutadans s'ha inscrit 14 (12 i 2), la CUP 13 (10 i 3) i Vox 7 (5 i 2). Finalment, Primàries ha presentat un total de cinc candidatures, totes elles a Ponent. 

 
Els partits encara es troben en període d'al·legacions, per aconseguir esgarrapar les darreres llistes pendents de tancar, i per tant el recompte és encara provisional -es poden comunicar irregularitats fins al dia 26-, però aquest dimecres els butlletins oficials provincials ja han fet públic el primer llistat. El definitiu es proclamarà el dia 29 i es publicarà l'endemà.

En tot cas, la variació dels partits és la següent:

ERC: Els republicans se situen com la candidatura que presenta més candidatures, creixent de 715 a 807 (sense comptar entitats municipals descentralitzades). És la que més en presenta, en solitari, a 16 comarques.

JxCat: En té validades, per ara, 771, per sota de les 858 que CiU va confeccionar el 2015. És, però, la llista que més n'ha fet, en solitari, a 15 comarques.

PSC: Pràcticament repeteix el nombre de llistes fetes, amb 525, tan sols tres menys que el 2015. En tot cas, és el partit que n'ha fet més a dues comarques.

PP: Els populars són els que cauen més en aquest rànquing, ja que passen de les 525 llistes a menys de la meitat, només 230.

Cs: Per contra, el partit d'Albert Rivera és el que més creix, de 90 a 204, tot i que no supera el PP.

CUP: L'ascens dels anticapitalistes és més progressiu, passant de 163 a 191. Ja superen els comuns en la classificació.

Comuns: Les llistes vinculades als comuns baixen de 221 a 147. Tot i això, a banda, s'han confeccionat 52 més properes a Podem.

Finalment, Vox serà present a les meses de 45 municipis, quatre més dels que trobaran paperetes de Primàries.