Puigdemont treballa en un llibre sobre el 27-0 amb «documents d'aquells dies» que ha recuperat

Explica que, en els seus darrers dies al Palau de la Generalitat, va fer "empaquetar una caixa" i guardar-la "en un lloc discret"

Carles Puigdemont, en videoconferència, en l'acte de JxCat a Lleida
Carles Puigdemont, en videoconferència, en l'acte de JxCat a Lleida | Europa Press
NacióDigital
25 d'abril del 2019
L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha avançat aquest dimecres que treballa en un llibre sobre el 27 d'octubre del 2017, el dia en què el Ple del Parlament va votar la declaració d'independència, i que per escriure'l compta "amb documents d'aquells dies" que va "deixar en un lloc discret", i que ara ha recuperat.

Puigdemont ha fet aquestes manifestacions per videoconferència, durant un acte a la Universitat de Lleida, i a una pregunta sobre la necessitat d'un llibre del 27-O. L'acte ha estat moderat pel candidat de Junts per Lleida a l'Alcaldia de la ciutat, Toni Postius.

"No em demani si serà pel proper Sant Jordi o per d'aquí tres, no ho sé, però ho tinc molt a punt; entre altres coses, perquè tinc uns documents, unes anotacions d'aquells dies que he pogut recuperar", ha assegurat Puigdemont, que ha afegit que té ganes d'escriure aquest llibre.

"En els últims dies d'estar en la Presidència de la Generalitat jo vaig fer empaquetar una caixa que vaig fer guardar en un lloc discret"
 
"En els últims dies d'estar en la Presidència de la Generalitat jo vaig fer empaquetar una caixa que vaig fer guardar en un lloc discret durant molt temps, i l'he pogut recuperar íntegrament i estic treballant amb tota aquesta documentació", ha explicat.

També ha dit que no vol exposar el seu relat sense que pugui ser utilitzat, "instrumentalitzat ni per batalles partidistes ni electorals ni per influir ni perjudicar en temes judicials".

"Jo vaig marxar a l'exili per defensar la institució de la Presidència de la Generalitat i la legitimitat del meu govern, i continuo vinculat a aquesta responsabilitat. Jo no faria un ús tàctic", ha agregat.

Quan ha estat preguntat també per l'absolució de l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell, Puigdemont ha respost que sent "una gran alegria de veure'l lliure i alhora indignació perquè li han robat dos anys de la seva vida".