L'Audiència Nacional absol l'expresident del Barça Sandro Rosell

El tribunal considera que no s'ha pogut provar el blanqueig de comissions, motiu pel qual l'empresari català ha passat un any i nou mesos a la presó en règim preventiu

Sandro Rosell en el judici celebrat a l'Audiència Nacional
Sandro Rosell en el judici celebrat a l'Audiència Nacional | ACN
NacióDigital
24 d'abril del 2019
L’Audiència Nacional ha absolt l’expresident del F.C. Barcelona Sandro Rosell i els altres cinc acusats de blanquejar comissions pels drets audiovisuals de 24 partits de la selecció brasilera de futbol i un contracte d’esponsorització amb Nike.

Malgrat que Rosell es va passar gairebé dos anys en règim de presó preventiva, el tribunal entén ara després de valorar les proves del judici que no s’han pogut acreditar les acusacions i que, per tant, davant els dubtes cal emetre una resolució en favor de l’acusat, per a qui la Fiscalia demanava durant el judici fins a 11 anys de presó.

Al final del judici la Fiscalia ja havia rebaixat aquesta pretensió fins a sis anys de presó per blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal, cinc anys per al gestor andorrà Joan Besolí, i penes d’entre 1 any i 11 mesos i 1 any i 6 mesos per a la dona de l’expresident, Marta Pineda, i altres tres acusats, Pedro André Ramos, Josep Colomer i Shahe Ohannessian. 

A la seva sentència, la Secció Primera de la Sala Penal explicar que després de contrastar valorativament les proves que li ha demanat la defensa i l’acusació “només ens ha estat possible arribar fins on hem arribat” i per tant cal emetre una resolució absolutòria en favor de l‘acusat.

Més informació en uns minuts.