Reportatge

El poble de les mil i una històries

Aquest petit poble de poc més de quatre-cents habitants, indecís entre dos comarques, l'Urgell i la Noguera, on el “bon dia” te'l donen amb una e més que no pas amb una a, no s'ho va pensar dues vegades en organitzar un “festival de murals i art rural”, el GarGar

per Oriol Clavera, Penelles, 23 d'abril de 2019 a les 17:19 |
Un mural de Penelles | Oriol Clavera
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des de dalt del turó de Rocafinestres la vista és privilegiada. Cap al nord, la Vall del Sió i la serralada del Montsec darrera la qual s'amaguen els cims nevats del Pirineu lleidatà. Cap al sud, la gran plana que s'allarga per l'Urgell, el Pla d'Urgell, la Noguera i el Segrià.

I, discret als seus peus, Penelles passa els dies tranquil·lament, com molts pobles agrícoles del país. Tractors que van d'un camp a un altre, el mercat setmanal dels dilluns a la Plaça Major, on al Bar Les Escales la padrina fa el seu tallat setmanal, curt de cafè, mentre un petit grup d'homes juguen la seva partideta de “botifarra” mentre es queixen. De vegades que plou poc, d'altres que massa.


Festival GarGar

 

Participació