El tercer salt més alt de corda elàstica d'Europa s'estrena a Solsona

Es realitza a la Llosa del Cavall des d'una altura de 122 metres

Imatge d'un salt al Solsonès
Imatge d'un salt al Solsonès | La llosa bungee.cat
Redacció
23 d'abril del 2019
Actualitzat a les 9:37h
L'empresa Quesaltilaiaia oferirà a partir de l'1 de maig, des de la Llosa del Cavall, en el municipi de Navés (Solsona), salt en corda elàstica o bungee jumping des d'una altura de 122 metres.

Aquests salts són una de les novetats de la nova campanya de turisme actiu de les comarques lleidatanes, segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, que constata que aquest equipament de salts amb corda elàstica és la tercera plataforma alta del món situada en una presa. Segons les seves dades, la plataforma més alta, amb 220 metres d'altura, està a Suïssa i la segona estaria situada a Romania, amb un total de 160 metres.

"Està considerada una de les 10 millors plataformes del planeta pel que fa a l'espai natural i al paisatge que l'envolta i la panoràmica que ofereix als usuaris", ha agregat el patronat.

La plataforma consisteix en una estructura metàl·lica de dos pisos, el superior està plantejat per als visitants que vulguin gaudir de les espectaculars vistes, i des de la planta inferior es llançaran els usuaris del salt elàstic.

Salts de fins a 45 metres, de 90, en parella o nocturns són unes altres de les propostes de l'empresa que, segons un dels socis, Eduard Terricabras, "la seguretat ha estat validada i controlada pel primer fabricador d'elàstics d'Europa, Vertigeadventures, una signatura pionera en el sector i reconeguda al món".

L'empresa, que comercialitza els salts amb el nom 'Bungee.cat', ha estat impulsada per Terricabras i els seus dos socis, Artal Cunties i Albert Estella, que porten anys dedicant-se a esports d'aventura i a formacions en seguretat i rescats en corda.