El Festival de Pasqua de Cervera tanca amb èxit de públic i una «alta» qualitat de concerts

Gairebé tots els concerts han assolit un ple i també s’han exhaurit localitats en formats com els de proximitat

Redacció
22 d'abril del 2019
Actualitzat a les 11:08h
Imatge pla general del pianista i improvisador Marco Mezquida
Imatge pla general del pianista i improvisador Marco Mezquida | Jordi Prat
La novena edició del Festival de Pasqua de Cervera ha tancat el certamen amb èxit de públic i una “alta” qualitat de concerts i produccions. Així ho ha explicat el director del Festival, Josep Maria Sauret, que ha detallat que s’ha aconseguit el ple en gairebé tots els concerts i que s’han exhaurit localitats en formats com els de proximitat.

Sauret ha afegit que un dels objectius ha estat “apropar” la música clàssica catalana a tots els públics. Un dels concerts més especials ha estat el de l’estrena del tema ‘660 anys’ del compositor Salvador Brotons, un tema dedicat a Cervera. Sauret també ha destacat que un altre dels objectius del Festival enguany ha estat “reforçar” la producció pròpia i ha avançat que aquesta serà la línia a seguir de cara a l’any vinent, en la 10a edició. L'’organista Joan Seguí és l'encarregat del concert de cloenda a l’Església de Sant Agustí.

Entre l’estimació de públic, Sauret ha xifrat en prop de 2300 persones els assistents d’aquesta edició, a més també ha dit que estan “molt satisfets” no només perquè s’ha aconseguit més públic que l’any passat, sinó també per la “gran” qualitat de propostes musicals de l’edició. 

El director ha explicat que el festival té diversos objectius. Entre ells, ha dit, “ser creadors de projectes, de creacions pròpies, d’encàrrecs i d’estrenes”. Sauret ha fet una especial menció a la creació encarregada al compositor Salvador Brotons, que va omplir el dijous passat el Paranimf de la Universitat de Cervera en un concert amb la Cobla Mediterrània, en què es va estrenar un tema d’homenatge a Cervera amb motiu de la capitalitat de la cultura. 

En aquest sentit, Sauret ha apuntat que de cara a la propera edició, que serà el 10è aniversari del Festival, seguiran “reforçant” la producció pròpia. Així mateix ha dit que ja hi ha coses avançades, que podrien ser “singulars i projectes de país”.