La Junta Electoral obliga la Paeria a suprimir informacions del web perquè són «exposició d’èxits»

Arran de la denúncia de Junts per Catalunya, la resolució insta a la “supressió” de setze de les disset notícies aportades pel grup municipal

Redacció
21 d'abril del 2019
Actualitzat a les 23:34h
La Junta Electoral Provincial de Lleida ha emès una resolució, aquest dissabte, en què insta la Paeria a “suprimir” el contingut de setze informacions dels diferents canals web públics amb què compta el consistori, en considerar-les una “exposició d’èxits” aconseguits per l’Ajuntament.

La JEZ es pronuncia arran de la denúncia que el grup Junts per Catalunya havia presentat en relació a un total de disset notícies que consideraven un “incompliment” de l’article 50.2 i 3 de la LOREG. La resolució dona 24 hores a la Paeria per presentar recurs; un termini que ha finalitzat aquest diumenge al migdia. Les informacions que ha instat a suprimir la JE a la Paeria són majoritàriament notícies allotjades al portal web del consistori. En total són 13 informacions que s'han obligat a suprimir. 

El grup Junts per Catalunya presentava aquest divendres l’escrit, que la JE de zona ha resolt aquest dissabte a la tarda donant a la Paeria el termini per presentar un recurs fins aquest diumenge a les 13.30h.

En relació a una altra de les denúncies presentades per Junts per Catalunya, en aquest cas per un fulletó sobre l'ordenança del paisatge i per una carta de l’alcalde de Lleida als veïns de la Bordeta, per informar del futur bosc urbà, després que la Junta de Zona ho prohibís i del posterior recurs presentat pel consistori, finalment la JE emet un escrit en què relata que la informació “no és imprescindible per a l’interès públic” atès que “no es tracta de la posada en funcionament de cap servei públic” ni tampoc de la “conclusió d’una obra pública d’interès general”.