La processó del Sant Enterrament de Lleida amplia el recorregut i desfila per davant de la Catedral

La Congregació de la Puríssima Sang assegura que és més "adient" el pas davant la Catedral com fan a Màlaga o Sevilla

Redacció
19 d'abril del 2019
Actualitzat el 20 d'abril a les 0:00h
Imatge d'un dels passos davant la Catedral de Lleida
Imatge d'un dels passos davant la Catedral de Lleida | ACN
La solemne processó del Sant Enterrament de Lleida ha sortit aquest divendres de l’església de la Sang a les nou del vespre amb un nou recorregut. Enguany, segons ha explicat el viceprior de la Congregació de la Puríssima Sang, Josep Bonet, la processó ha passat per davant de la Catedral tal com es fa en altres ciutats com Màlaga i Sevilla.

El recorregut, que ja es feia així fa anys, s’ha recuperat perquè els membres de la congregació l’han considerat més "adient" i també per un tema de seguretat per "evitar aglomeracions" en alguns punts. L'esquadra romana dels Armats de la Sang ha obert camí a la quinzena de passos de la processó. Amb l’ampliació del recorregut s’afegeixen els carrers Avinguda Blondel, el pas per davant de la Catedral i el carrer Sant Antoni.
 

Imatge pla sencer del pas de la Verge dels Dolors Foto: ACN


El recorregut complet ha sortit de l'església de la Puríssima Sang, ha passat per l'avinguda de Catalunya en direcció al carrer Lluís Companys, tot efectuant el recorregut habitual fins a l'avinguda Catalunya. Seguidament, i aquesta és la novetat dins el trajecte, la processó ha seguit per l'avinguda Blondel, de Vila de Foix, el carrer Sant Antoni i ha finalitzat a l'església de la Puríssima Sang, on s'ha cantat la Salve Regina a la Mare de Déu de la Soledat. El moment més esperat ha arribat quan la processó ha passat per davant de la Catedral de Lleida davant un públic silenciós.

El viceprior ha assegurat que el canvi de recorregut es deu a una millora de la seguretat. En un dels punts del trajecte s'hi acumulava molta gent l'organització ha volgut evitar "qualsevol possible accident per una acumulació de gent". En aquest sentit, el viceprior de la Congregació de la Puríssima Sang també ha explicat que esperaven molta gent tenint en compte que el passa carrers que s'havia dut a terme prèviament ha estat "ple".

Segons Bonet, la processó ha comptat amb uns 800 participants, una afluencia que els "satisfà" i que mostra que aquest acte tracta de "devoció" però també de "tradició", tenint en compte la llarga història que té al darrere.
 

Imatge pla sencer d'una dels passos de la processó Foto: ACN