La Crida exigirà «responsabilitats» a Larrosa per facilitar l’entrada de la policia a retirar llaços

La formació reivindica l’acte de "desobediència i dignitat" d'un regidor després que el Jutjat hagi admès a tràmit la querella de Fiscalia

Imatge pla general de la roda de premsa davant la Paeria
Imatge pla general de la roda de premsa davant la Paeria | Crida per Lleida
Redacció
14 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:19h
La Crida per Lleida-CUP ha volgut reivindicar aquest diumenge l’acte de “desobediència” d'un regidor davant les ordres de la Junta Electoral i ho ha lloat com un acte de “dignitat”, tot anunciant que aprofitarà el judici que ha d’afrontar el regidor Pau Juvillà per "acusar l'Estat" i denunciar la seva repressió.

Ho fan després de conèixer que el Jutjat d’Instrucció número 3 de Lleida ha admès a tràmit una querella presentada per la Fiscalia per tenir llaços grocs al despatx. Així mateix la formació considera l’alcalde de Lleida, Félix Larrosa “corresponsable” d'una "intromissió il·legítima" al seu despatx i per això "exigeixen responsabilitats" al batlle. A més, expliquen que la policia va entrar a ples llaços sense que la formació tingui constància si existeix ordre judicial i sense que hi hagués cap membre present en el moment de l’enretirada dels llaços.

La formació ha avançat que “exigirà” responsabilitats a l’alcalde de Lleida per haver "facilitat" l’entrada a la policia per retirar els llaços grocs del despatx dels anticapitalistes. També ha anunciat que aprofitarà el judici que ha d’afrontar el regidor Pau Juvillà, a qui se li pot demanar fins a un any de presó i inhabilitació, per retreure l’Estat la “vulneració de la llibertat d’expressió i perseguir la dissidència política”, així com l'ús “partidista” dels òrgans electorals i la Fiscalia.

I és que consideren que la Junta Electoral i la Fiscalia “prohibeixen i fan retirar llaços grocs” i altres símbols de manera injusta, un fet que suposa, diuen, una “vulneració de drets fonamentals” per la “persecució” de l’exhibició de la ideologia d’aquesta formació. 

En relació a l’entrada de la policia al despatx de la formació, des de la Crida qualifiquen l'episodi de fet “sense precedents” a la Paeria i creuen que mostra la “baixa qualitat democràtica” i de defensa dels drets fonamentals que travessa Catalunya.

A la roda de premsa que han fet aquest diumenge al matí els membres de la formació s’hi han sumat altres organitzacions de l'Esquerra Independentista, ERC, PDeCAT, Comú de Lleida, Primàries, Òmnium, ANC, CDR Lleida, Dones de Lleida, Baula, Marea Pensionista i membres de l'Ateneu Popular de Ponent.