Mare de déu d'arboló

Comencen els treballs de sanejament del camí d'accés al santuari d'Arboló

S'invertiran més de 30.000 euros en obres d'arranjament i reparació d'aquest sender i el que dona accés al poble de Besan

per Redacció , 12 d'abril de 2019 a les 14:35 |
Un operari treballant en el sanejament de la muntanya, prop del santuari d’Arboló | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Parc Natural de l’Alt Pirineu invertirà més de 30.000 euros en l’arranjament i reparació del camí d’accés des de Baro i el pont d’Arboló al santuari de la Mare de Déu d'Arboló, situat al terme municipal de Soriguera, a 640 metres d’altitud. Aquest camí es va veure afectat per diversos despreniments de roques, el passat mes de setembre, que van obligar a tallar-lo per motius de seguretat.

Els treballs de sanejament s’han iniciat ja aquest dijous i s’allargaran fins després de Setmana Santa, el dia 25 d’abril. Prèviament, la brigada de manteniment del Parc ha desmuntat totes les baranes de fusta. L’actuació es duu a terme en coordinació amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). L’objectiu és sanejar el camí, donat que discorre per un terreny de geologia complexa, amb una cinglera per la riba esquerra del riu Noguera Pallaressa que conforma l’estret d’Arboló. 

 

Despreniments de roques van obligar a tallar el pas del camí al setembre. Foto: ACN


Mentre durin els treballs, quedarà tancat l’accés a peu a aquest camí, així com la pesca al tram del riu Noguera Pallaresa que discorre per sota per tal de garantir la seguretat. Es preveu que l’obra finalitzi abans de la celebració del concorregut Aplec d'Arboló de diumenge 5 de maig, que honora a la Mare de Déu d’Arboló.

 

Participació