Set persones denuncien que van patir abusos sexuals als Maristes de Lleida

L’escola diu que es tractaria d’uns "fets molt antics difícilment verificables" i destaca la importància de denunciar-los per les vies adequades, no només a través de la premsa

Redacció
12 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:25h
Col·legi dels maristes de Lleida
Col·legi dels maristes de Lleida | Maristes Lleida
Set homes nascuts entre el 1967 i el 1975 han explicat en una entrevista que publica aquest divendres El Periódico que van patir abusos sexuals per part d’un religiós al Col·legi Montserrat dels Germans Maristes de Lleida. 7

Segons l’exalumne que ha destapat els abusos, Òscar S.C, era el germà Moisès (ja mort) qui entre els anys 70 i 80 feia tocaments als alumnes i aprofitava les revisions mèdiques per "infiltrar-se antre els sanitaris" i tocar-los els genitals abans que la infermera comprovés si patien fimosis. Segons l’home que ha destapat els abusos hi podria haver més de cent persones que els van patir. L’escola ha emès un comunicat on diu que es tracta d’uns "fets molt antics difícilment verificables" i ha recomanat a les suposades víctimes que es denunciïn els fets per "les vies adequades i no només a través dels mitjans de comunicació" per tal de poder ser ateses.

El comunicat del Col·legi Maristes davant la publicació del rotatiu assenyala que no tenien cap constància prèvia dels comentaris que ha difós el mitjà. En aquest sentit, remarquen que la seva prioritat és donar tota "l’atenció, l’acompanyament i l’escalf a les víctimes" que pugui haver-hi.

El centre diu comptar amb mecanismes professionals externs i independents per donar aquesta atenció i per tant, esperen que qualsevol suposat afectat es dirigeixi a l’escola per poder rebre l’atenció adequada.