El sector turístic lleidatà preveu una ocupació d'entre el 80 i el 95% per Setmana Santa

El final de la temporada d'esquí amb bons gruixos de neu i l'inici dels esports d'aventura, principals atractius per als visitants

Una embarcació de ràfting en ple descens pel riu.
Una embarcació de ràfting en ple descens pel riu. | Arxiu
Redacció
11 d'abril del 2019
Actualitzat a les 15:44h
El sector turístic de la demarcació de Lleida preveu una "molt bona" ocupació per Setmana Santa, que oscil·larà entre el 80% i el 95% ó del Dijous Sant al dilluns de Pasqua, segons el tipus d'allotjament, i que podria arribar a la plena ocupació del Divendres Sant al diumenge de Pasqua.

El primer tram de setmana l'ocupació serà inferior i se situarà, de mitjana, entre el 35 i el 40% als establiments de turisme reglat, segons les previsions del Patronat de Turisme. El final de la temporada d'esquí amb bons gruixos de neu, l'inici dels esports d'aventura i una àmplia oferta de turisme rural, turisme de natura, turisme cultural, activitats diverses i la gastronomia seran els principals punts d'atracció per als visitants.

El Patronat estima que del 13 al 22 d'abril uns 80.000 turistes visitaran les comarques lleidatanes i faran més de 210.000 pernoctacions.

De complir-ser aquestes previsions el resultat d'aquesta Setmana Santa se situaria en termes molts similars a la de l'any 2018, que va tancar amb una mitjana d'ocupació del 95%, en els quatre dies festius, Des del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, així com des dels diferents subsectors d'allotjament turístic, no es descarta que les previsions puguin millorar ja que "el nivell de reserves s'ajusta cada cop més a la sortida de vacances depenent de la climatologia i també de les ofertes".

L'oferta d'allotjament per a aquests dies serà d'unes 70.000 places entre hotels, càmpings, cases de pagès, refugis, apartaments turístics i habitatges d'ús turístic a més de les segones residències, les quals també es preveu que registrin un bon nivell d'ocupació, principalment les del Pirineu. La tendència dels visitants per aquestes dates és de fer una reserva per a unes tres nits i en molts casos avançar la tornada al diumenge 21 d'abril.

Ocupació per subsectors

L'ocupació als establiments d'hoteleria a les zones turístiques de les comarques de Lleida des del Dijous Sant fins al dilluns de Pasqua serà d'un 80% i d'entre el 30 i el 40% en el primer tram de la setmana. Tot i això, no es descarta assolir la plena ocupació del Divendres Sant fins al diumenge de Pasqua. 

En el cas del turisme rural, es preveu una ocupació d'entre el 90 i el 95% durant els dies festius arribant també a la plena ocupació de Divendres Sant a Diumenge. Pel que fa al primer tram, la mitjana d'ocupació estarà al voltant del 40%.

Durant els primers dies, els establiments de Turisme Rural situats a les comarques del Pirineu de Lleida tindran una ocupació més alta que estarà per sobre del 50% i en algunes comarques com ara el Pallars Jussà es pot arribar al 70%, mentre a la plana l'ocupació serà inferior.