La Junta Electoral prohibeix a la Paeria difondre la revista municipal al veure-la electoralista

Arran d'una denúncia de Junts per Catalunya que alertava de continguts amb ''al·lusions clares'' a les ''fites'' aconseguides per l'Ajuntament durant el mandat

Imatge de la revista de la Paeria
Imatge de la revista de la Paeria | JuntsxCat
Redacció
11 d'abril del 2019
Actualitzat a les 9:23h
La Junta Electoral de Zona (JEZ) a Lleida va acordar aquest dimarts prohibir a la Paeria la difusió de la revista municipal del mes de març al veure-hi continguts clarament electoralistes. Ho va fer en estimació a una denuncia interposada per Junts per Catalunya que alertava de continguts amb "al·lusions clares" a les "fites" aconseguides per l'Ajuntament durant el mandat.

D'aquesta manera, la JEZ considera que les referència als projectes de l'enllumenat públic de Cappont, la passarel·la del Liceu Escolar i la millora de l'accés en bicicleta als barris així com la segona fase del l'aiguamoll de Rufea, són "fets aconseguits que no es poden publicar en període electoral".

A la denuncia de la formació es valora que la campanya de difusió de la revista 'La Paeria' del mes de març, atempta, pel seu contingut, de forma clara contra els "principis d'objectivitat i transparència que han de presidir en tot moment els processos electorals", així com el principi d'igualtat entre els actors electorals.

Així mateix, la qualifica "d'electoralista i partidista" i que en cap cas és "imprescindible per la salvaguarda de l'interès públic o pel correcte desenvolupament dels serveis públics". 

Segons JuntsxCat, la difusió de la revista es pot reprendre un cop acabat el període electoral, i d'aquesta manera es possibilita que els ciutadans estiguin informats sense alterar la neutralitat en plena campanya.