Inversions

Lleida posa en marxa una oficina per atreure inversions al territori

Es tracta d'una eina promoguda des de GlobaLleida amb l'objectiu de captar negocis, talent i noves oportunitats a la demarcació

per Redacció, 9 d'abril de 2019 a les 13:14 |
Un moment de la presentació de l'oficina | Paeria
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La capital del Segrià ha acollit aquest dilluns la presentació de l'Oficina Invest in Lleida, una eina promoguda des de GlobaLleida que neix amb l'objectiu d'atreure inversions, activitats productives i sostenibles al territori que perdurin en el temps. L'oficina pretén aprofitar les oportunitats que generen a la demarcació sectors com ara l'agroalimentari, el turisme o els serveis però també captar-ne de noves que permetin diversificar l'economia, aprofitant la situació "estratègica" de Lleida.

En concret, Invest in Lleida se centrarà en la detecció d'oportunitats d'inversió empresarial; orientació per a empreses amb intenció d'establir-se a la demarcació; servei de localització empresarial i acompanyament de projectes d'inversió de forma coordinada amb els ens de promoció local.


L'Oficina d'Atracció d'Inversions està pensada per potenciar les fortaleses de Lleida: el sector de l'alimentació i l'agroindústria; el turisme i l'educació i la formació, amb la UdL agent clau. Però també per diversificar l'economia, amb l'aposta per al desembarcament d'empreses de sectors emergents.

En aquest sentit, Invest in Lleida neix per identificar els mercats claus que poden representar noves oportunitats de negoci i potenciar, així, l'exportació dels productes "made in Lleida". L'Oficina ha de servir per donar un impuls extra a projectes de recerca i innovació que es tradueixen en nou coneixement per a les empreses. 


L'oficina de captació d'inversions està promoguda per GlobaLleida, el consorci de promoció econòmica participat per la Paeria, la Diputació de Lleida, la UdL i les Cambres de Comerç de Lleida i Tàrrega, GlobaLleida és l'òrgan que posa en marxa l'oficina i que gestionarà la seva tasca en plena connexió i compromís de treball conjunt amb les institucions del territori que l'impulsen.

Durant la presentació del projecte, l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha posat de relleu que "Lleida és una ciutat extraordinàriament vital, amb una oferta d'allotjament adequada, amb capacitat de prestar serveis en l'àmbit de l'educació, de la cultura i amb oferta d'oci, comunicacions, metres quadrats, recursos, talents i universitat".


En aquest sentit, ha defensat que "és ideal per fer-hi inversions" i, per això, cal "una oficina comercial que canalitzi de forma continuada i en faci seguiment de totes les converses, ofertes, necessitats o anhels". "L'objectiu és crear riquesa, dinamitzar la nostra economia i, sobretot, crear nous llocs de treball", ha assenyalat.

Larrosa ha destacat la posició estratègica de Lleida com a factor positiu per atreure inversions, ja que està situada entre els corredors Mediterrani i de l'Ebre i compta amb una àrea d'influència de més de mig milió de persones. Així mateix, ha reiterat la necessitat de consolidar la capitalitat de Lleida no només al territori sinó "a escala regional i internacional". 

 

Participació